Νέα Rolls-Royce Cullinan με γυάλινο ψηφιακό ταμπλό

Έξι χρόνια ακριβώς πέρασαν από την πρεμιέρα του υπερ-πολυτελούς SUV Rolls-Royce Cullinan, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα με διάφορες αλλαγές και αναβαθμίσεις. Διατήρησε τα βασικά της γνωρίσματα, όμως απέκτησε κάποιες αλλαγές εξωτερικά και στο εσωτερικό, μαζί με τεχνολογικές αναβαθμίσεις, αλλά όχι με τεράστιες οθόνες που θα αλλοίωναν το κλασσικό στιλ του πληθωρικού SUV της βρετανικής φίρμας.

Εξωτερικά βασικό καινοτόμο χαρακτηριστικό για τη νέα Rolls-Royce Cullinan Series II, είναι φωτιζόμενη μάσκα «pantheon». Είναι η πρώτη φορά που η Cullinan εφοδιάζεται με μια τέτοια μάσκα και σίγουρα το θέαμα το βράδυ θα είναι πολύ εντυπωσιακό. Παράλληλα ο προφυλακτήρας έχει διαφορετικό σχεδιασμό, όπως και τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα. Νέα είναι και τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα ανάποδου «L» που εκτείνονται μέχρι χαμηλά και σχεδόν αγγίζουν τους αεραγωγούς. Πίσω οι αλλαγές εντοπίζονται στις απολήξεις των εξατμίσεων και στον προφυλακτήρα. Επιπλέον, η νέα Cullinan πατάει σε μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών. Νέα προσθήκη αφορά το εικονιζόμενο χρώμα γκρι-καφέ «Emperador Truffle». Όσοι πάλι θέλουν την Cullinan με πιο σπορ εμφάνιση εξωτερικά και στο εσωτερικό, τότε τη λύση δίνει η έκδοση Black Badge με τις μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και τα διακοσμητικά ανθρακονήματος στην καμπίνα.

Στο εσωτερικό της νέας Rolls-Royce Cullinan Series II η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο γυάλινο πάνελ που καλύπτει τη μετωπική επιφάνεια του ταμπλό σε όλο το πλάτος. Συνδυάζει ιδανικά την ψηφιακή και τη φυσική κατασκευή και δεν δείχνει καθόλου παράταιρο. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει νέο σχεδιασμό με κλασικά στοιχεία, όπως ισχύει αντίστοιχα και για το προηγμένο λειτουργικό σύστημα Spirit του infotainment. Όλοι οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κάθε δυνατή σύνδεση, ενώ για πρώτη φορά σε Cullinan, ακουστικά Bluetooth οποιουδήποτε τύπου μπορούν να συνδυαστούν με το infotainment. Παράλληλα απολαμβάνουν τέλειο ήχο από το εξαιρετικό σύστημα Bespoke Audio 18 ηχείων της μάρκας, το οποίο επωφελείται από τον ενισχυτή 18 καναλιών τελευταίας γενιάς 1400 watt. Φυσικά οι επιλογές εξατομίκευσης σε υλικά και επενδύσεις είναι πάρα πολλές, ανάλογα με τις επιθυμίες των πλούσιων πελατών.

Για την κίνηση της μεγαλειώδους νέας Cullinan φροντίζει ο ίδιος V12 6.75 λτ. twin-turbo κινητήρας. Αποδίδει 600 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ η μετάδοση σε όλους τους τροχούς γίνεται μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου της ZF. Η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται στα 16 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 363 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store