Τα Audi e-tron βγάζουν ασίστ στη Μπάγερν Μονάχου

Η συνεργασία Μπάγερν-Audi συνεχίζει ακάθεκτη στην ηλεκτρική εποχή, με τους παίκτες της πρώτης σε τίτλους ομάδας στη Bundesliga (άλλο που πέρσι δεν πήρε τίποτα) να παραλαμβάνουν τα νέα τους τετράτροχα καμάρια.

Ως είθισται, η τελετή έγινε στο αρχηγείο της γερμανικής εταιρίας, δηλαδή στο Ίνγκολσταντ. Επίσης ως είθισται, από το 2022 και μετά, οι επιλογές είχαν να κάνουν αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα της e-tron γκάμας. Ούτε R8 (που ούτως ή άλλως έχει σταματήσει να παράγεται), ούτε RS3, RS 6 ή RS Q8. Όσοι ήθελαν να «παίξουν μπάλα» με Audi RS, είδαν το RS e-tron GT να αποτελεί μονόδρομο. Ο εκ των αρχηγών Τόμας Μίλερ, μαζί με τους Κόνραντ Λάιμερ και Λίον Γκορέτσκα πήραν τα κλειδιά του πανίσχυρου EV, ενώ τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας εμπιστεύτηκαν το SQ8 e-tron.

Συγκεκριμένα οι Χάρι Κέιν, Τζόσουα Κίμιχ, Μάνουελ Νόιερ (πρώτος αρχηγός) και ο προπονητής Βινσέντ Κομπανί πήραν θέση στο αριστερό κάθισμα του κορυφαίου Q8 e-tron, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να είναι πιο «ταπεινός» και να παίρνει ένα Q6 e-tron. Ο Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς κινήθηκε πιο προσγειωμένα από όλους, επιλέγοντας ένα Q4 e-tron, καθώς ακόμα και οι βοηθοί του Κομπανί -μαζί με τον Νταγιό Ουπαμεκανό- πήγαν στο SQ6 e-tron. Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την εκδήλωση της παράδοσης-παραλαβής, οι αστέρες Μπάγερν μοίρασαν αυτόγραφα και έβγαλαν φωτογραφίες με τους οπαδούς της ομάδας.

Ο Michael Diederich, αντιπρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε: «Στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπάγερν εκτιμούμε τη βιωσιμότητα και ως σύλλογος, θέλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα για τα εκατομμύρια των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Η αξιόπιστη συνεργασία μας με την Audi αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής βιωσιμότητας της ομάδας». Αξίζει να σημειωθεί πως η Audi υποστηρίζει την ανδρική ομάδα της Μπάγερν από το 2002, ενώ εδώ και τρία χρόνια είναι συνεργάτης και του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος των Βαυαρών.

Get it on Google Play Download on the App Store