Περιπολικά VW Golf GTI κόντρα στις κόντρες

Το πρόβλημα με τις κόντρες στους δρόμους δεν είναι ελληνικό. Δεκάδες χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια, επιστρατεύοντας γρήγορα αυτοκίνητα στις αστυνομικές τους δυνάμεις προκειμένου να κυνηγούν τους παράνομους. Τα όργανα της τάξης στη Νότιο Αφρική είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα, καλωσορίζοντας στο στόλο των περιπολικών τους 50 ολοκαίνουργια VW Golf GTI.

Η πόλη του Ντουρμπάν, συγκεκριμένα, θα έχει το προνόμιο να περιπολούν στους δρόμους της τα γερμανικά hot hatches, τα οποία εξυπακούεται ότι φέρουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Τα γαλανόλευκα χρώματα της τοπικής αστυνομίας ντύνουν το αμάξωμα, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φάροι και οι σειρήνες, ούτε ο εξοπλισμός στο εσωτερικό (βλέπε υπολογιστή, ασύρματο κλπ). Οι Νοτιοαφρικανοί κάνουν επίσης λόγο για ειδική μεταποίηση των πίσω καθισμάτων, ώστε να φιλοξενούν κρατούμενους, συνοδεία φυσικά του αλεξίσφαιρου διαχωριστικού ανάμεσα σε εμπρός και πίσω καθίσματα.

Τα μηχανικά μέρη παραμένουν εργοστασιακά, κάτι που σημαίνει ότι ο 2.0λιτρος TSI εξακολουθεί να παράγει 265 ίππους στις 5.250-6.500 σ.α.λ. και 370 Nm στις 1.600-4.500 σ.α.λ. Το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 250 χλμ./ώρα τελικής, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά. Η αστυνομία του Ντουρμπάν δεν αναφέρει τίποτα σχετικό, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κόφτης τελικής στα περιπολικά να μην υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία και μόνο ενός τέτοιου μοντέλου στις τάξεις των νοτιοαφρικανικών Α.Τ. μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ακόμα κι αν δεν είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη. Και ακριβώς επειδή είναι πολύ πιο γρήγορο από τα κλασικά περιπολικά, οι άνθρωποι που θα το οδηγούν θα περάσουν πρώτα από ειδικά σεμινάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store