To Ioniq 5 N «βραχυκύκλωσε» το Model 3 Performance (+video)

Το Hyundai Ioniq 5 N έχει μπει με πολύ μεγάλη φόρα στις κόντρες, παρασέρνοντας σχεδόν τα πάντα στο διάβα του. Το Tesla Model 3 Performance θέλησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κορεάτη (και ως ένα σημείο τα κατάφερε), αλλά εν τέλει έψαχνε να βρει πρίζα να συνδεθεί.

Από θέμα δύναμης, πιο σίγουρο φαβορί δεν γίνεται να βρεις στο Ioniq 5 N κόντρα στο κορυφαίο Model 3. Οι δυο ηλεκτροκινητήρες στο ισχυρότερο Hyundai όλων των εποχών παράγουν 610 ίππους και 740 Nm (650 άλογα/770 Nm για 10 δλ., μέσω του N Grin Boost), τη στιγμή που το Model 3 Performance βρίσκεται στους 460 ίππους και τα 650 Nm. Σχεδόν 200 άλογα (και 120 Nm, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι στα άτια) λιγότερα δεν καλύπτονται εύκολα, εκτός κι αν το αυτοκίνητο είναι πολύ ελαφρύτερο. Κάτι που εδώ ισχύει σε μεγάλο βαθμό, καθώς το Tesla ζυγίζει κοντά 400 κιλά κάτω από το Hyundai (1.839 κιλά αντί 2.235) – συν ότι είναι πιο αεροδυναμικό και, όπως αποδείχτηκε, έχει καλύτερο launch control.

Προς τιμήν του, το Model 3 Performance έδωσε σκληρή μάχη σε κάθε πάτημα. Σε μία, δε, σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο 400άρι. Σε γενικές γραμμές, όμως, το γκάζι του Ioniq 5 N δεν γινόταν να αντιμετωπιστεί. Μόνο όταν λειτουργούσε στο χειροκίνητο mode πήρε τις αναμετρήσεις το Tesla, χάνοντας σε όλες τις άλλες τόσο από στάση, όσο και εν κινήσει. Στα φρένα, πάντως, επικράτησε στα ίσια, παρά τα «ταψιά» των 400 χλστ. που φοράει το κορεατικό θεριό (το χαμηλότερο βάρος που λέγαμε).

Get it on Google Play Download on the App Store