Το Land Rover Freelander κάνει comeback

Θυμάστε το Land Rover Freelander; Ένα από τα best seller της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία των SUVs, προς τα τέλη των 90’s και τις αρχές των 00’s, με βασικό 1.800άρι μοτέρ 120 ίππων (υπήρχε και 2.5 V6 177 ίππων, αλλά ούτε στην Αγγλία δεν πούλησε) και γκάμα που περιλάμβανε μέχρι κάμπριο έκδοση. Το Freelander έμεινε στην αγορά σχεδόν 20 χρόνια, από το 1997 μέχρι το 2015, μετρώντας δυο γενιές. Και τώρα, ήρθε η ώρα να επιστρέψει!

Όχι για την τρίτη του γενιά, αλλά για να γίνει αυθύπαρκτη μάρκα! Η μητρική της Land Rover (και της Jaguar), Chery, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου υπο-brand, που θα αναλάβει το λανσάρισμα προσιτών και mainstream ηλεκτρικών μοντέλων, με έμφαση -φυσιολογικά- στα SUV. Τα νέα Freelander θα κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής του Changshu, στην ανατολική Κίνα, όπου συναρμολογούνται επίσης τα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque, καθώς και οι Jaguar E-Pace,  XF και XE. Μιλάμε, δηλαδή, για μια υπερσύγχρονη και εξαιρετικά ευπροσάρμοστη μονάδα, που υποστηρίζει τόσο θερμικά όσο και ηλεκτρικά σύνολα.

Ο Adrian Mardell, διευθύνων σύμβουλος της JLR, περιέγραψε τη συμφωνία ως «ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα για την JLR, που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στην Κίνα και συμπληρώνει τις υπάρχουσες δραστηριότητές μας εκεί». Ο Yin Tongyue, πρόεδρος του ομίλου Chery, πρόσθεσε λιτά ότι η νέα μάρκα Freelander «θα προσφέρει στην Κίνα και στους παγκόσμιους καταναλωτές μια μοναδική εμπειρία ηλεκτρικών οχημάτων». Αρχικά τα Freelander θα είναι διαθέσιμα στην εγχώρια αγορά, ωστόσο αργότερα θα επεκταθούν εκτός συνόρων (σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθουν Ευρώπη). Προς το παρόν πάντως, χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος της μάρκας ή του πρώτου της μοντέλου, δεν ανακοινώνεται.

Get it on Google Play Download on the App Store