Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW Z4 (+video)

Το ότι η BMW ετοιμάζει καινούργια Z4 είναι γνωστό εδώ και περίπου τρία χρόνια. Όπως επίσης είναι γνωστό πως το αυτοκίνητο θα έχει ένα «αδελφάκι» εξ Ανατολών, ονόματι Toyota Supra. Εκτός από την πλειονότητα των μηχανικών μερών, τα δυο μοντέλα μοιράζονται το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει επίσημη φωτογραφία τους σε έκδοση παραγωγής, ενώ δεν γνωρίζουμε ούτε ημερομηνία παρουσίασης. Κάπου εδώ, οι Βαυαροί έρχονται να κάνουν την διαφορά.

Δείτε ακόμα: BMW 850i vs BMW M850i xDrive: Μάχη γενεών

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως η Ζ4 3ης γενιάς θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Αυγούστου, κατά πάσα πιθανότητα στα πρότυπα της Μ850i xDrive. Η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας παρουσιάστηκε στην κορυφαία της -μέχρι τον ερχομό της Μ8– έκδοση, με την BMW να ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο για το νέο roadster. Η Μ40i θα αναλάβει την κεφαλή της γκάμας για τη νέα Ζ4, τουλάχιστον μέχρις ότου παρουσιαστεί η Ζ4 Μ, και θα εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα -τον ίδιο που θα φορά και η νέα Supra, δηλαδή- με απόδοση πάνω από 300 ίππους. Το πόσο πάνω τελεί ακόμα προς διερεύνηση, καθώς ναι μεν τα δυο αυτοκίνητα θα έχουν διακριτές διαφορές (αποκλειστικά κουπέ το Toyota, αποκλειστικά κάμπριο με υφασμάτινη οροφή η BMW), όμως δεν γνωρίζουμε αν θα βρεθούν ευθέως αντιμέτωπα στον τομέα της ισχύος.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι BMW M θα είναι τουλάχιστον υβριδικές μέχρι το 2030

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Supra θα κυμαίνεται μεταξύ 310-335, ίσως και 350 ίππων. Αναμενόμενα και η Ζ4 Μ40i θα κυμανθεί σε παρεμφερή επίπεδα, δίχως να έχει επιβεβαιωθεί αν θα είναι στα ίδια ακριβώς. Το ίδιο ισχύει και για την έκδοση Μ, η οποία -αν λάβουμε υπόψη πως η κορυφαία Supra GRMN θα «παίζει» στους 400 ίππους– θα φλερτάρει με 380-400 άλογα. Μέχρι τις 23 Αυγούστου κάνουμε υπομονή και αντλούμε τροφή για ευχάριστες σκέψεις από το video που ακολουθεί

Get it on Google Play Download on the App Store