Η αλέγκρα μελωδία της Alfa Romeo 33 Stradale (+video)

Κόντεψε να περάσει ένας χρόνος μέχρι να μας δώσει η Alfa Romeo ένα δείγμα, του πώς ακούγεται η 33 Stradale. Τώρα, όμως, ήρθε επιτέλους η ώρα να απολαύσουμε τις μελωδίες του ιταλικού supercar. Και τα ντεσιμπέλ της αποδεικνύουν ότι η αναμονή άξιζε, με το παραπάνω.

Πλήρως εναρμονισμένοι με τα «θέλω» των petrolheads και τα «πρέπει» των νομοθετών, οι Ιταλοί προσφέρουν την 33 Stradale τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και EV διάταξη. Αμφότερες προέρχονται από τη Maserati, άσχετα που η Alfa Romeo δεν το ανακοινώνει επίσημα. Η θερμική 33άρα αξιοποιεί τον 3.0 V6 twinturbo της MC20, παράγοντας εδώ πάνω από τα 620 άλογα της «Τρίαινας», ενώ η ηλεκτρική χρησιμοποιεί τους 3 ηλεκτροκινητήρες της νέας GranTurismo Folgore. Στο grand tourer από τη Μόντενα η ισχύς φτάνει τους 750 ίππους και τα 1.350 Nm, ωστόσο το Μιλάνο αναφέρει και εδώ πως η δύναμη της Stradale παρουσιάζεται αυξημένη («άνω των 750 ίππων»). Oι αγοραστές, ωστόσο, έχουν… αυτιά μόνο για τη βενζινοκίνητη.

Η Alfa Romeo έχει δηλώσει πως η ζήτηση για τον 3.0 V6 twinturbo δεν συγκρίνεται με εκείνη της ηλεκτρικής Stradale, και ακούγοντάς τον μπορούμε πανεύκολα να καταλάβουμε τους πελάτες των Ιταλών. Μπόνους της εξαιρετικής χροιάς, που αλήθεια είναι εμφανίζεται ακόμα καλύτερη από ό,τι στην MC20, τα λιγότερο από 3,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική των 333 χλμ./ώρα, απόρροια του launch control και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Η παραγωγή των 33 μονάδων έχει ήδη εξαντληθεί, οπότε και χρήματα να έχει κάποιος μόνο από video μπορεί πλέον να απολαμβάνει τη φλογερή Ιταλίδα.

Get it on Google Play Download on the App Store