Νέες Alfa Romeo Giulia & Stelvio Super Sport (+video)

Η Alfa Romeo εμπλουτίζει τη γκάμα των Giulia και Stelvio με τις νέες, Super Sport, εκδόσεις, που δίνουν έμφαση στα αγωνιστικά γονίδια και τις ιστορικές επιτυχίες της φίρμας, στο Mille Miglia.

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής των δυο Ιταλίδων φέρουν το όνομα «Super Sport», ως φόρο τιμής στην 6C 1500 Super Sport που είχε χαρίσει την πρώτη νίκη της Alfa στον θρυλικό αγώνα, το 1928. Για πρώτη φορά από τότε που παρουσιάστηκε το τετράφυλλο τριφύλλι, πριν από 101 ολόκληρα χρόνια, το εμβληματικό λογότυπο έχει μαύρο φόντο. Τόσο η Giulia όσο και η Stelvio ντύνονται στο κομψό Nero Vulcano χρώμα για τις φωτογραφίες, αλλά διατίθενται ακόμα τα Rosso Etna (κόκκινο) και αποκλειστικά για τη Giulia το λευκό Bianco Alfa. Προνόμιο μόνο της μπερλίνας είναι και η προαιρετική ανθρακονημάτινη οροφή, για να απαντήσει η Stelvio με μεγαλύτερες ζάντες 21 ιντσών (19” στη Giulia).

Και οι δύο, πάντως, επωφελούνται από την παρουσία ανθρακονημάτων στα splitter, τις απολήξεις των εξατμίσεων της Akrapovic και τα καλύμματα των καθρεπτών, ενώ η Giulia Super Sport μπορεί να περηφανευτεί για την carbon αεροτομή πίσω.  Ανθρακονήματος το ανάγνωσμα και στην καμπίνα, όπου το συναντάμε -με κόκκινο φινίρισμα μάλιστα- στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το εσωτερικό των θυρών. Το κόκκινο χρώμα των ανθρακονημάτων δημιουργεί, σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Alfa, τρισδιάστατο εφέ και παράλληλα κολακεύει τις -ίδιας απόχρωσης- ραφές των καθισμάτων.

Από τη στιγμή που οι Giulia/Stelvio SS βασίζονται στις Quadrifoglio Verde, κάτω από το καπό δεν θα μπορούσε παρά να δεσπόζει ο 2.9 V6 twinturbo των 520 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και τελική 308 χλμ./ώρα για τη Giulia, την ώρα που η τετρακίνητη Stelvio θέλει 3,6 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και σταματά να επιταχύνει στα 283 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 κομμάτια συνολικά (275 Giulia, 175 Stelvio), με τις παραγγελίες να ανοίγουν προσεχώς και τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store