SUV «γλέντησαν» το Cybertruck εκτός δρόμου (+video)

To Cybertruck διαφημίζεται από την Tesla ως ένα από τα ικανότερα αυτοκίνητα εκτός δρόμου. Περιγραφές όπως «τόσο ανθεκτικό και σκληροτράχηλο που μπορεί να πάει παντού» ή «ξεπερνά κάθε εμπόδιο με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση», εμφανίζονται στα επίσημα δελτία τύπου των Αμερικανών από την πρώτη ημέρα λανσαρίσματος του μοντέλου. Έτι μια φορά, όμως, άλλο τα λόγια κι άλλο η πραγματικότητα. Και το δεύτερο είναι τόσο αμείλικτο, ώστε κάνουν «πάρτι» μέχρι εργοστασιακά SUV απέναντι στο Cybertruck.

Τα video που δείχνουν το pick up της Tesla να δυσκολεύεται σε βουνά και λαγκάδια εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά. Αυτό του Youtuber VoyageATX, ωστόσο, είναι από τα πιο αποκαλυπτικά όσον αφορά τις off road δυνατότητες του «Κυβερνοφορτηγού», καθώς έρχονται σε απευθείας αντιδιαστολή με εκείνες δυο SUV. Το ένα είναι το Toyota 4Runner, οπότε μιλάμε για σκληρό αντίπαλο. Το άλλο, το Subaru Crosstrek Wilderness, είναι μεν πιο νορμάλ σε εκδρομικά χαρακτηριστικά, αλλά και πάλι πρόκειται για ένα προικισμένο crossover. Θεωρητικά, και βάσει των όσων υποστηρίζει η Tesla, το Cybertruck θα έπρεπε να κάνει χαβαλέ σε αμφότερα. Πρακτικά, όμως, έγινε το ακριβώς αντίστροφο!

Tα τρία αυτοκίνητα επισκέφθηκαν το Hidden Falls Adventure Park στο Τέξας, δηλαδή μια διαδρομή σχεδιασμένη για τους λάτρεις των off road περιπετειών. Εκεί δεν έχει βατούς χωματόδρομους, μικρές κλίσεις και ευγενικά φαγώματα. Η κατασκευή πρέπει όντως να το λέει «η καρδιά της» για να τα καταφέρει. Ή τα συστήματά της, ακριβέστερα. Εκείνα του Cybertruck επ ουδενί δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, καταρχάς γιατί δεν λειτουργούσαν όλα. Το κλείδωμα των διαφορικών, για παράδειγμα, ακόμα δεν είναι διαθέσιμο. «Coming soon (σύντομα κοντά σας)» λέει το μήνυμα στην οθόνη του infotainment, δείγμα ότι η εν λόγω εφαρμογή θα προστεθεί μελλοντικά μέσω over-the-air ενημέρωσης. Άρα κατευθείαν το Cybertruck είναι μείον ένα εργαλείο, αλλά δεν θα έπρεπε να το χρειάζεται κιόλας κόντρα σε SUV.

To Cybertruck, λοιπόν, επιχείρησε να περάσει από ένα σημείο όπου σηκώθηκε ο εμπρός δεξιά τροχός. Με το που έφυγε στον αέρα η ρόδα, το αυτοκίνητο έμεινε εκεί. Η απουσία του κλειδώματος έπαιξε ρόλο, αλλά ούτως ή άλλως η κατανομή της ροπής δεν ήταν ιδεατή. Ούτε με φόρα μπόρεσε να περάσει, την ώρα που 4Runner και Crosstrek πέρασαν με τη μία, δίχως προβλήματα. Μάλιστα έπαθε και ζημιές, καθώς τα μαρσπιέ φαγώθηκαν από την επαφή με τα βράχια.

Get it on Google Play Download on the App Store