Νέο και ακόμα πιο καλοστημένο Toyota GR86

Η Toyota ανανεώνει το GR86, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση των ήδη εξαιρετικών δυναμικών χαρακτηριστικών. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το αναβαθμισμένο τους κουπέ εντός έδρας, με τις επεμβάσεις στην ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το φρεσκαρισμένο GR86 οπτικά ξεχωρίζει μόνο για τη νέα έκδοση Ridge Green Limited, που ντύνεται σε βαθύ πράσινο χρώμα και βάφει τις 18άρες ζάντες σε χρυσαφί χρώμα. Κατά τα άλλα, ουδεμία αλλαγή. Το limited edition GR86 σε κερδίζει και με το εσωτερικό του, όπου οι μπρονζέ αποχρώσεις στα μπάκετ καθίσματα δίνουν έναν upper class αέρα. Διαφορετικά, ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου χαρακτηρίζει την καμπίνα στις υπόλοιπες εκδόσεις, πλην της βασικής. Λίγες αισθητικές διαφοροποιήσεις μέσα-έξω, καθότι -όπως είπαμε- η Toyota επικεντρώθηκε στη μελέτη του τεχνικού σκέλους.

Οι μηχανικοί άλλαξαν τις ρυθμίσεις των αμορτισέρ και του τιμονιού, ώστε το GR86 να είναι ακόμα πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού. Στο χειροκίνητο κιβώτιο ο έλεγχος της ροπής εμφανίζει βελτιστοποιημένη λειτουργία, προς διευκόλυνση του συγχρονισμού των στροφών στα κατεβάσματα (κάτι σαν rev matching), ενώ και το πεντάλ του γκαζιού μεταφέρει ταχύτερα τις κινήσεις του δεξιού ποδιού στην πεταλούδα. Στο αυτόματο κιβώτιο (6τάχυτα και τα δύο) το λογισμικό κρατάει πλέον περισσότερο την επιλεγμένη σχέση στο άφημα του γκαζιού, διευρύνοντας το ωφέλιμο φάσμα λειτουργίας στα κατεβάσματα και αποτρέποντας το μοτέρ από «κρέμασμα», καθώς δεν αφήνει να πέσουν πολύ οι στροφές.

Μιλώντας για μοτέρ, ίδιος κι απαράλλαχτος ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος boxer των 2.4 λίτρων. Ο FA24D εξακολουθεί να παράγει 234 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ., συνεργαζόμενος είτε με 6άρι χειροκίνητο ή ισάριθμων σχέσεων αυτόματο κιβώτιο. Οι επιδόσεις παραμένουν στα επίπεδα εκείνων του κανονικού GR86, τουτέστιν 6,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα στο χειροκίνητο και 6,6 δλ. στο αυτόματο, με την τελική στα 226 και 216 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Το νέο GR86 ξεκινά στην Ιαπωνία από τα 3.518.000 γεν (20.322 ευρώ), ενώ το Ridge Green Limited (που θα διατεθεί με κλήρωση, σε μόλις 200 κομμάτια) από τα 3.897.000 γεν (22.508 ευρώ) για το χειροκίνητο και από τα 3.995.000 γεν (23.060 ευρώ) για το αυτόματο.

Get it on Google Play Download on the App Store