Το αέναο σέβας της McLaren στον Ayrton Senna

Ο Ayrton Senna βρίσκεται στις καρδιές και τις αναμνήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Λίγοι είναι εκείνοι, ωστόσο, που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είχαν κοινή διαδρομή μαζί του. Οι υπεύθυνοι, μα κυρίως το brand της McLaren, πρώτοι και καλύτεροι. Η βρετανική φίρμα είναι συνώνυμο της βραζιλιάνικης θεότητας, αλλά και της ίδιας της επιτυχίας, καθώς το δίδυμο Senna-MP4/4 (και ο Alain Prost μαζί τους, άσχετα τις κόντρες με τον Ayrton) διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στα τέλη των 80’s, δημιουργώντας κανονική δυναστεία στη Formula 1.

Για την επέτειο των 30 χρόνων από την αποφράδα Πρωτομαγιά, που έκοψε το νήμα της ζωής στον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, η McLaren ετοίμασε δυο μοναδικά liveries τόσο για το μονοθέσιό της, όσο και το αυτοκίνητο που φέρει το όνομα του Senna. Αμφότερα ντύνονται στα χρώματα του κράνους του Βραζιλιάνου, το οποίο με τη σειρά του αποτύπωνε τη σημαία της Βραζιλίας. Κίτρινο, πράσινο και μπλε δεσπόζουν τόσο στην MCL38 όσο και τη Senna, με το χαρακτηριστικό «S» σε περίοπτη θέση και ειδικά για τη Senna, τη φιγούρα του Ayrton στην αριστερή πλευρά.

Το τμήμα MSO έβαλε όλη του την τέχνη στο ντύσιμο της Senna, βάφοντας το αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο ώστε τα χρώματα να παραπέμπουν σε σημαία που κυματίζει. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως οι τελίτσες που βλέπουμε στα πίσω φτερά, μπαίνουν με το χέρι. Το πολύχρωμο μοτίβο συνεχίζεται στην καμπίνα με κίτρινες επενδύσεις alcantara, που έρχονται σε αντίθεση με πράσινες λεπτομέρειες. Το μοντέλο έχει επίσης λευκή ρίγα στο τιμόνι για την ευθεία καθώς και μαύρα πάνελ alcantara στις πόρτες. Τα τελευταία φέρουν την υπογραφή του Ayrton Senna, καθώς και το διάσημο απόφθεγμά του: «Δεν έχω είδωλα. Θαυμάζω τη δουλειά, την αφοσίωση και την ικανότητα».

H συγκεκριμένη Senna ήταν ένα από τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής, που χρησιμοποιήθηκαν για το φινίρισμα των μοντέλων που πήγαν στους πελάτες. Όσο για την MCL38; Θα κοσμήσει τους δρόμους του Μονακό, στο Grand Prix που φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο, με την ελπίδα είτε ο Lando Norris είτε ο Oscar Piastri, να μπορέσουν να φτάσουν έστω στο ελάχιστο αυτό τον γύρο

Get it on Google Play Download on the App Store