Όταν οι ταινίες του franchise «Fast and Furious» αφορούσαν τα αυτοκίνητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις, κυρίως την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, πέντε ήταν τα τετράτροχα που ονειρευόμασταν όλοι: την πορτοκαλί Toyota Supra, το κατάμαυρο Dodge Charger, το λαχανί-μπλε Mitsubishi Eclipse, το ασημί-μπλε Nissan Skyline , το κόκκινο Mitsubishi Lancer Evo και δυο Mazda RX-7: ένα κόκκινο/πορτοκαλί και ένα μαύρο/πορτοκαλί. Όλα από τα πρώτα τρία φιλμ, πριν χαθεί η μπάλα στις υπερβολές και τις ασταμάτητες εκρήξεις.
Στην προκειμένη έχουμε ένα πρησμένο FD από τη Veilside, ωσάν παρμένο από το Tokyo Drift. Εκεί που είδαμε το δίχρωμο, τουμπανιασμένο κτήνος να ζωγραφίζει με τον πίσω άξονα, στα χέρια του Han. Το αυτοκίνητο όντως δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας, μαζί με ακόμα 8 RX-7 από τη Veilside. Δεν χρησιμοποιήθηκε μεν στα γυρίσματα τελικά, αλλά και μόνο που έχει τέτοια αύρα να αποπνέει, αρκεί. Τα καλούδια περιλαμβάνουν πλήρες rebuild στον κινητήρα, νέα αντλία βενζίνης, ολοκαίνουργια ηχεία και καθίσματα στο εσωτερικό, η λίστα πρακτικά δεν τελειώνει.
Η ισχύς βρίσκεται στα 255 άλογα και τα 294 Nm, με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο να τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Αμφότεροι τομείς όπου, μαζί με τα ελαστικά και την καλωδίωση, έχουν επενδυθεί πάνω από 40.000 δολάρια (34.704 ευρώ) για τη σωστή συντήρηση και τη διασφάλιση της εύρωστης λειτουργίας. Κοντολογίς, το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο, παρότι χρονολογίας 1993. Κατάσταση η οποία όταν συνδυαστεί με το κινηματογραφικό ιστορικό του, εκτοξεύουν την τιμή του εν λόγω Mazda στις 175.000-250.000 δολάρια (151.830-216.901 ευρώ)! Τόσο εκτιμά η Mecum Auctions πως θα πιάσει στη δημοπρασία, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο ακριβά RX-7 όλων των εποχών.





























































