Αλλάζει και ηλεκτρίζει το νέο Jeep Compass

Η δεύτερη γενιά Compass βρίσκεται μαζί μας 8 χρόνια, πετυχαίνοντας αξιοπρεπέστατα νούμερα πωλήσεων σε όλες τις αγορές του κόσμου. Προκειμένου να συνεχίσει και να βελτιωθεί, όμως, χρειάζεται αλλαγή. Η Jeep ετοιμάζει μια από τις μεγαλύτερες στην πορεία του C-SUV της, λανσάροντας αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στην επερχόμενη, τρίτη γενιά.

Το νέο Compass βγήκε μερικώς στη δημοσιότητα, μέσα από το teaser των Αμερικανών. Εκεί όπου βλέπουμε μια μίξη στοιχείων από το σημερινό, αλλά και το Avenger, σε μια δυναμική και συνάμα σκληροτράχηλη εκτέλεση, όπως αρμόζει σε ένα από τα πιο off road προσανατολισμένα μοντέλα της κατηγορίας. Ευθείες γραμμές, ογκώδες εμπρός μέρος, φαρδείς ώμοι, φουσκωμένα φτερά και πλαστικά προστατευτικά, χαμηλή γραμμή οροφής και μικρό τρίτο παράθυρο, όλα τους χαρακτηριστικά που φαίνονται εύκολα ακόμα και από το ένα σκίτσο, που προς το παρόν μας δίνει η Jeep.

Κάτω από το αμάξωμα αναλαμβάνει η πλατφόρμα STLA Medium, προσφέροντας ευρεία γκάμα επιλογών στα κινητήρια σύνολα. Και παραδοσιακά θερμικά μοτέρ, και υβριδικά, και για πρώτη φορά αμιγώς ηλεκτρικό. Ένα Compass για κάθε γούστο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Jeep, για το πιο παγκόσμιο μοντέλο στη γκάμα της (επίσης κατά δήλωση της ίδιας, της εταιρίας). Peugeot 3008/E-3008 και Opel Grandland θα δανείσουν πολλά από τα μηχανικά τους μέρη στο νέο Compass, καθώς ήδη πατάνε στο νέο πάτωμα της Stellantis. Το νέο Compass θα ξεκινήσει να παράγεται αρχικά στο εργοστάσιο του Malfi, στην Ιταλία, τον επόμενο χρόνο, ενώ από το 2026 θα αρχίσει η συναρμολόγησή του και σε άλλες περιοχές (πρωτίστως Βόρεια Αμερική).

Get it on Google Play Download on the App Store