Τι κρύβει μια Porsche Cayenne των 800 ευρώ;

Το πρώτο που σκεφτόμαστε όταν βλέπουμε μεταχειρισμένο σε απίστευτα χαμηλή τιμή, είναι τί πρόβλημα μπορεί να έχει. Ότι κάτι έχει, είναι σίγουρο. Δεν βάζει κάποιος πωλητήριο σε Porsche Cayenne με 800 κάτι ευρώ, ας πούμε, για την ψυχή της μάνας του. To θέμα αφορά τη σοβαρότητα και τον αριθμό των προβλημάτων, συν φυσικά το ερώτημα αν λύνονται.

Ο YouTuber Samrac εντόπισε μια Cayenne 1ης γενιάς, η οποία δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τα 700 δολάρια (630 ευρώ) σε δημοπρασία. Κανείς δεν έδινε ούτε αυτό το ποσό, οπότε αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να το κάνει. Το τελικό κόστος με φόρους έφτασε τα 925 δολάρια (832 ευρώ), για ένα αυτοκίνητο που -βάσει περιγραφής- δεν παίρνει μπροστά και έχει κολλημένο κιβώτιο. Για το δεύτερο ειδικά, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι ο επιλογέας δεν κουνάει από το «P». O Sam τελικά βρήκε τη λύση, καταφέρνοντας να μετακινήσει τον επιλογέα στη «νεκρά» ώστε να κατεβάσει το αυτοκίνητο από το γερανό. Στη συνέχεια κατάφερε να το βάλει και στο «D», αλλά ο κινητήρας επέμενε να μην ενεργοποιείται.

Μια έρευνα στα ενδότερα έδειξε πως πολλά από τα καλώδια είτε ακούμπαγαν μεταξύ τους, είτε ήταν μέσα στα νερά. Με άλλα λόγια, η πηγή του κακού εντοπίστηκε στα ηλεκτρικά. Διόλου τυχαίο πως όταν, μετά από πολλές προσπάθειες, ο 4.5 V8 των 340 ίππων και 420 Nm επανήλθε στη ζωή, το καντράν άναψε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η συνέχεια της έρευνας αποκάλυψε πολλά πλημμυρισμένα σημεία κάτω από τις επενδύσεις, εκεί όπου περνάει μέρος της πλεξούδας. Οπότε λογικό κι αναμενόμενο να βγαίνουν τόσα ηλεκτρολογικά ζητήματα. Για την ακρίβεια, τυχερή ήταν η Cayenne που δεν είχε κάψει τίποτα με τόσο νερό πέριξ των καλωδίων, δείγμα του πόσο καλά είναι μονωμένα.

Η πλειονότητα των προβλημάτων πήγαζαν από τις βουλωμένες υδρορροές, οι οποίες δεν άφηναν το νερό να φύγει και μούλιαζαν την υποδομή του γερμανικού SUV. Αφού στράγγιξαν τα νερά και στέγνωσαν τα καλώδια, η Cayenne ως δια μαγείας άρχισε να θυμίζει λειτουργικό αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας έκαναν λάθος, πιστεύοντας ότι η Porsche τα είχε «τινάξει» σε κινητήρα-κιβώτιο! Τελικά, με λίγο πάνω από 800 ευρώ ο φίλος μας απέκτησε ένα αυτοκίνητο που, σε λίγο καιρό, μπορεί να πουληθεί για 7.000 δολάρια (6.300 ευρώ) – στο 10πλάσιο του ποσού που αγοράστηκε, δηλαδή!

Get it on Google Play Download on the App Store