Αίλουρος η Porsche Cayenne στον τάρανδο (+video)

Μπορεί να είναι ένα SUV 2,7 τόνων, αλλά δεν παύει να είναι και Porsche. Η νέα Cayenne Coupe δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, επιδεικνύοντας αξιοζήλευτα αποτελέσματα ακόμα και με τα μέτρα καθαρόαιμων σπορ μοντέλων.

Το μεγάλο crossover (κοντά 5 μέτρα μήκος και 2 μέτρα πλάτος) από το Τσουφενχάουζεν τέθηκε ενώπιον των κορυνών, στην plug-in υβριδική έκδοση Turbo e-Hybrid. Ένα θωρηκτό 740 ίππων (600 από τον 4.0 V8 twinturbo, 177 από τον ηλεκτροκινητήρα), που πατάει σε ελαστικά Pirelli P-Zero 285/45 R22 μπροστά και 315/35 R22 πίσω. Όλα τα συστήματα βρίσκονται στο πλευρό της, όπως ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμη η μάζα υπό πίεση, ωστόσο έχουμε δει σε παρόμοιες περιπτώσεις πως δεν είναι πανάκεια. Στην περίπτωση της Porsche, πάντως, είναι και παρα-είναι.

Η Cayenne Coupe Turbo e-Hybrid πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 77 χλμ./ώρα, μένοντας σχεδόν οριζόντια στις απότομες αλλαγές πορείας και ακουμπώντας στην υποδειγματική λειτουργία του ESP, για να διατηρήσει σταθερή την τροχιά της. Αντίθετα, κατάφερε να πετύχει με τη μία τα 78 χλμ./ώρα, εντυπωσιάζοντας τους δοκιμαστές με την απόκριση στις εντολές του οδηγού, τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος και την ορθή παρεμβατικότητα του ελέγχου ευστάθειας. Λίγο ήθελε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας και στα 79 χλμ./ώρα, αλλά ο πρώτος εσωτερικός κώνος του δεύτερου διαδρόμου είχε διαφορετική άποψη.

Get it on Google Play Download on the App Store