Εκπληκτική BMW 858 CSL με μοτέρ V10 M5! (+video)

Η πρώτη BMW 8άρα, η αξέχαστη E31 των 90’s, είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σχήματα της αυτοκίνησης. Ακόμα σήμερα τραβάει περισσότερα βλέμματα από ολοκαίνουργια sportscars και supercars, ειδικά όταν κάτω από το καπό ξέρεις ότι έχει τον κινητήρα ενός άλλου θρύλου: της μοναδικής M5 με V10!

Υπεύθυνη για αυτό το φοβερό πάντρεμα είναι η αμερικανική Reyn Speed Shop, η οποία πήρε μια 850i και της έβαλε τον S85 5.0 V10 από την E60 στο μηχανοστάσιο, τονώνοντας παράλληλα την εμφάνιση και το στήσιμο. Για την ακρίβεια μεταλλάσσοντας το πρώτο, καθότι ολόκληρο το αμάξωμα είναι ολοκαίνουργιο και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα! Το εντυπωσιακό wide bodykit συνοδεύεται από νέους προφυλακτήρες, με τον μπροστινό ειδικά να παραπέμπει σε εκείνον της M3 CSL (αν και με δυο τρύπες, αντί μίας στην E46). Οι πανέμορφες 19άρες ζάντες φιλοξενούν το σήμα της BMW στους αφαλούς, ενώ καινούργια είναι και τα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω.

Κάτω από το φανταστικό παρουσιαστικό, ωστόσο, είναι που κρύβεται όλη η ουσία του εν λόγω restomod. Στο μηχανοστάσιο βρίσκουμε τον V10 της E60, και μάλιστα όχι σε εργοστασιακή μορφή. Ο κυβισμός έχει αυξηθεί στα 5.8 λίτρα, κάτι που σίγουρα έχει επιφέρει δραματική αύξηση στην ιπποδύναμη. Οι Αμερικανοί δεν δίνουν λεπτομέρειες, όμως δεδομένα τα 507 άλογα και τα 550 Nm της «μαμά» απόδοσης έχουν πάρει την ανιούσα. Βάζοντας στην εξίσωση τα νέα έμβολα, τον επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο και την αναβαθμισμένη εξάτμιση, μπορούμε να περιμένουμε από την 858 CSL τουλάχιστον 600 άλογα στις 8.000+ σ.α.λ.

Τιμή δεν ανακοινώνεται, καθώς το αυτοκίνητο δεν διατίθεται για αγορά (ούτε μεμονωμένα, ούτε κατά παραγγελία) – τουλάχιστον προς το παρόν. Αν μπει πωλητήριο πάντως, ας μην περιμένουμε λιγότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store