Το Jeep Wagoneer S προκαλεί το Tesla Model Y (+video)

Με άγριες διαθέσεις μπαίνει στην αγορά το νέο Jeep Wagoneer S, καθώς δεν διστάζει να προκαλέσει ευθέως το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό. Το Tesla Model Y σηκώνει με μεγάλη ευχαρίστηση το γάντι, αν και είναι ελαφρώς σαν να παίζει σε «στημένο».

Οι Αμερικανοί γύρισαν ένα πολύ ωραίο video στην πίστα του Willow Springs, προκειμένου να δείξουν την ταχύτητα της ηλεκτρικής SUV ναυαρχίδας τους. Με 600 ίππους και 837 Nm ροπής εξάλλου, δεν θα μπορούσε να είναι αργό το Wagoneer S. Ακόμα κι αν δίπλα του έχει το Model Y Performance, των 462 ή 534 ίππων (ανάλογα αν έχει μπαταρία 75 ή 80,5 kWh). H Jeep τεχνηέντως δεν αποσαφηνίζει ποια από τα δύο Performance αντιμετωπίζει το Wagoneer, αλλά βλέπουμε πως παίρνει κεφάλι σχεδόν κατευθείαν. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, τα δυο αυτοκίνητα δεν συμμετέχουν σε απόλυτα κανονική κόντρα. Ναι μεν πηγαίνουν προφυλακτήρα με προφυλακτήρα, με το Wagoneer πάντα μπροστά σε ευθεία και στροφές, αλλά για κανονική αναμέτρηση θα πρέπει να περιμένουμε το λανσάρισμα του νέου EV.

Τα 3,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα πάντως, είναι εντυπωσιακή τιμή ασχέτως background της κόντρας. Το Wagoneer S ξεπερνά το Grand Cherokee Trackhawk, με τον κομπρεσοράτο 6.2 V8 των 710 ίππων και 868 Nm, που θέλει 3,5 δλ. για την ίδια μέτρηση και μέχρι πρότινος, ήταν το ταχύτερο Jeep παραγωγής όλων των εποχών. Το στέμμα τώρα αλλάζει χέρια, περνώντας εξ ολοκλήρου στη φάση του ηλεκτρισμού. Θυμίζουμε πως το Wagoneer S είναι το πρώτο μοντέλο της Stellantis που βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Large, ειδικά σχεδιασμένη για τα D και E segments, υποστηρίζοντας συστοιχίες 85 ως 118 kWh. Η συστοιχία του μεγάλου Jeep δεν ανακοινώνεται, σε αντίθεση με την αυτονομία που ξεπερνά τα 300 μίλια (482+ χλμ.).

Get it on Google Play Download on the App Store