Καταιγιστικό το Jeep Wagoneer S των 600 ίππων

Μετά τη μερική και εν συνεχεία την πλήρη, έστω κατά λάθος, αποκάλυψη του Wagoneer S από μπροστά, ήρθε η ώρα να δούμε ολοκληρωμένα τη νέα ναυαρχίδα της Jeep. Οι Αμερικανοί παρουσίασαν με κάθε επισημότητα το κορυφαίο τους ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο παράλληλα γίνεται ένα από τα ισχυρότερα αυτοκίνητά τους παραγωγής όλων των εποχών!

Η ναυαρχίδα της αμερικανικής φίρμας εμφανίζεται «φτυστή» με το concept car, πλην ελαχίστων λεπτομερειών (βλέπε διαφορετικές ζάντες). Το μόνο που λείπει είναι το λογότυπο «WAGONEER» στο χείλος του καπό. Για τη σχεδίασή του βασικό ρόλο διαδραμάτισε η ανάγκη για κορυφαία αεροδυναμική απόδοση, που με τη σειρά της οδήγησε σε ένα ιδιαίτερα επιβλητικό αμάξωμα με απαλές γραμμές. Ασφαλώς, περίοπτη θέση θα έχει και η εμβληματική μάσκα με τα εφτά κατακόρυφα στελέχη, η οποία για την περίσταση θα διαθέτει και LED φωτισμό.

jeep wagoneer

Το μεγάλο Jeep θα είναι το πρώτο μοντέλο της Stellantis που θα λάβει την ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Large, ειδικά σχεδιασμένη για τα D και E segments. Το νέο πάτωμα θα προσφέρεται σε μια ευρύτητα διαστάσεων, με μήκος από 4.764 έως 5.126 χλστ., πλάτος 1.980 και 2.030 χλστ., ενώ το μεταξόνιο θα εκτείνεται ανάμεσα σε 2.870 και 3.075 χλστ. To μπόι του πρωτότυπου Wagoneer S δεν ανακοινώνεται, αλλά η Jeep έχει δηλώσει πως είναι λίγο μικρότερο από το Grand Cherokee, τουτέστιν κάτω από 4.914 χλστ. μήκος, 1.803 χλστ. ύψος, 1.968 χλστ. πλάτος και 2.964 χλστ. μεταξόνιο.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν δεσποτικά η ψηφιακότητα και οι οθόνες, αριθμώντας συνολικά 4 μόνιτορ σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα. Ειδικά το πρώτο, ξεκινά από τον οδηγό (ψηφιακός πίνακας οργάνων) και φτάνει μέχρι το συνοδηγό (έξτρα πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων) με οθόνες, έχοντας φυσικά ανάμεσά τους εκείνη για το infotainment και κάτω από αυτή, μια μικρότερη για τον έλεγχο του κλιματισμού. Στην κεντρική οθόνη, δε, παρατηρούμε πολύ ταιριαστά γραφικά για τη λειτουργία του ηχοσυστήματος McIntosh, που αριθμεί συνολικά 19 ηχεία.

Διαθέσιμο αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Wagoneer S προσφέρεται με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης 4xe και ηλεκτρονικό έλεγχο all-terrain, συνοδευόμενο από ένα σύνολο προηγμένων συστημάτων εξελιγμένων με γνώμονα τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας. Επιπρόσθετα, οι επιδόσεις του νέου μοντέλου θα είναι εντυπωσιακές, αφού η ισχύς των 600 ίππων θα εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε ελάχιστα παραπάνω από 3,5 δευτερόλεπτα

Get it on Google Play Download on the App Store