Έρχεται το Tesla Model 2 των 23.000 ευρώ

Η Tesla ετοιμάζει τον αντίπαλο του VW ID.3, που θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας κάτω από το Model Y με απώτερο σκοπό να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία τόσο του εκείνου, όσο και του Model 3. Κι όχι μόνο αυτό. Το Model 2 θα προκαλέσει «σεισμό» σε ολόκληρη την αγορά αυτοκινήτου, καθώς η βασική τιμή φημολογείται πως θα κυμαίνεται κάτω από τις 25.000 δολάρια (23.321 ευρώ)!

Βέβαια πολλά έχουμε ακούσει από την Tesla, που τελικά δεν έγιναν πράξη. Αυτό ίσως είναι το πιο μεγαλεπήβολο, καθώς αυτή τη στιγμή πεντάθυρο EV σε αυτό το τιμολογιακό επίπεδο υπάρχει μόνο το Dacia Spring, που ξεκινά από τις 21.188 ευρώ στη χώρα μας (μετά την επιδότηση αγοράς). Ο Theottle θέλησε να δώσει μια ιδέα του πώς θα μοιάζει το φιλόδοξο project, αναμειγνύοντας το φρεσκαρισμένο Model 3 με το Model Y, συν μια «πρέζα» από Cupra Born. Από πλευράς διαστάσεων θα κινείται στα επίπεδα του ισπανικού crossover, αλλά και του VW ID.3, δηλαδή κοντά στα 4,3 μέτρα μήκους (4.322 χλστ. το Cupra, 4.264 χλστ. το VW).

Από πλευράς εκδόσεων περιμένουμε πλήρη γκάμα, όπως συμβαίνει με τα Model 3 και Model Y. Η βασική έκδοση θα κινείται από μονό ηλεκτροκινητήρα, πιθανότατα τοποθετημένο πίσω, ενώ θα υπάρχουν δικινητήριες επιλογές και ενδεχομένως διαφορετικές μπαταρίες, με τη μεγαλύτερη να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση από την Tesla, πέρα από τον στόχο των 25.000 δολαρίων αρχικής τιμής. Αν εμπιστευτούμε τις φήμες από Η.Π.Α. μεριά, το ντεμπούτο του Model 2 προγραμματίζεται για τα τέλη του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store