Tesla Model S Plaid με την εμφάνιση που του αρμόζει

To Tesla Model S Plaid είναι πια πασίγνωστο ως ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής, όλων των εποχών. Επιδόσεις-ρεκόρ στο 400άρι και το 0-100 χλμ./ώρα, δεκάδες νίκες σε κόντρες με hypercars, video που αναδεικνύουν τη σοκαριστική του ταχύτητα. Εμφανισιακά, όμως, δεν απέχει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα Model S. Οι διαφορετικές ζάντες, τα μεγαλύτερα φρένα πίσω από αυτές και τα σηματάκια θέλουν να κάνουν τη διαφορά, αλλά μια κατασκευή που αφήνει στον τόπο Bugatti Chiron, Ferrari SF90 Stradale κι οτιδήποτε την προκαλεί, θα πρέπει να το δείχνει κιόλας.

Η Vorsteiner αναλαμβάνει να εμπλουτίσει την «γκαρνταρόμπα» του κορυφαίου Tesla, παρουσιάζοντας ένα ειδικά εξελιγμένο για αυτό αεροδυναμικό πακέτο. Όσο διακριτικό, αλλά συνάμα θελκτικό, στο μάτι πρέπει, αποτελούμενο από ανθρακονημάτινα μέρη στις κλασικές γωνίες ενός αυτοκινήτου: splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτης στον πίσω, ποδιές στο πλάι. Οι γραμμές τους σχεδιάστηκαν με βάση εκείνες του Model S, προκειμένου να διατηρηθεί η οπτική συνάφεια και να επιτευχθεί το βέλτιστο αρμονικά αποτέλεσμα, όπως πολύ πετυχημένα δείχνει η αεροτομή στο πίσω μέρος, που ακολουθεί το ανάγλυφο του αμαξώματος. Η Vorsteiner αναφέρει πως οι βελτιώσεις της επιδρούν θετικά και στα δυναμικά χαρακτηριστικά, προσθέτοντας κάθετη δύναμη και μειώνοντας τους χρόνους πίστας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το carbon καπό, μειώνοντας το βάρος, αλλά καταλαβαίνουμε εύκολα πως πρώτο του μέλημα είναι να «γράφει» αισθητικά. Εξ ου και οι πανέμορφες σφυρήλατες 21άρες ζάντες, συνοδευόμενες από χαμηλότερη διαδρομή στην ανάρτηση. Προαιρετικά προσφέρονται ανθρακονημάτινοι τροχοί, αλλά κοστίζουν κατιτίς παραπάνω: 20.000 δολάρια (18.764 ευρώ) η τετράδα! Ίδιο ελάφρωμα στο πορτοφόλι επιφέρουν το καπό με τον διαχύτη, που τιμώνται στις 4.695 και 3.695 δολάρια αντίστοιχα (4.403 και 3.465 ευρώ). Τιμές για τα sideskirts και το splitter δεν αναφέρονται, αλλά δεν θα κοστίζουν κάτω 4.000 δολάρια συνολικά. Βάλτε και το κόστος για τη μωβ βαφή (που επίσης δεν ανακοινώνεται), και έχετε ένα αρκετά δαπανηρό «κοστουμάκι». Μπρος στα κάλλη, όμως, τι είναι ο πόνος στην τσέπη.

Get it on Google Play Download on the App Store