«Μουτρωμένη» η Mercedes GLA στον τάρανδο (+video)

Δεν έδειξε ιδιαίτερη όρεξη στο τεστ αποφυγής ταράνδου η Mercedes GLA, εμφανίζοντας υποστροφή σε κάθε προσπάθεια αλλά καταφέρνοντας να επιτύχει αξιοπρεπή επίδοση, κατά το πέρασμα ανάμεσα στους κώνους.

Το γερμανικό SUV  υποβλήθηκε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας από το km77.com, στην plug-in υβριδική έκδοση GLA 250e. Κάτι που σημαίνει πως ο βενζινοκινητήρας των 1.33 λίτρων και 160 ίππων συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων και 300 Nm, συν μπαταρία 11,5 kWh, για μια συνδυαστική ισχύ 218 ίππων. Δύναμη που περνά στο δρόμο μέσω ελαστικών Bridgestone Alenza, διάστασης 235/45 R20, καλούμενη να διαχειριστεί κοντά στα 1.800 κιλά βάρους. Το ίδιο ισχύει για την ανάρτηση και πλαίσιο, με το πρώτο πέρασμα να επιχειρείται στα 76 χλμ./ώρα και να δείχνει τις προθέσεις της PHEV Γερμανίδας. Από την πρώτη κιόλας τιμονιά, το εμπρός μέρος άνοιξε την τροχιά του και χτύπησε τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δεύτερου διαδρόμου. Η πορεία προς το εξωτερικό συνεχίστηκε στην αλλαγή κατεύθυνσης, παρασύροντας τον τελευταίο κώνο του διαδρόμου και καθιστώντας ανούσια την προσπάθεια για είσοδο στον τρίτο.

Στα 75 χλμ./ώρα η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αλλά αυτό το 1 χλμ./ώρα έδωσε το περιθώριο στο ESP να ελέγξει πιο αποτελεσματικά το «μούτρωμα» της GLA. Η παρέμβασή του είναι πασιφανής από την είσοδο στον δεύτερο διάδρομο, καταφέρνοντας να κρατήσει το αυτοκίνητο εντός ορίων. Το ίδιο κάνει με τη μετάβαση στον τρίτο διάδρομο, περνώντας «στην τρίχα» από τους εξωτερικούς κώνους – ό,τι δηλαδή έκανε και με τους αντίστοιχους του δευτέρου διαδρόμου. Οι δοκιμαστές, πάντως, επισημαίνουν την ευκολία αντιμετώπισης της υποστροφής και την προοδευτικότητα στην εκδήλωσή της.

Get it on Google Play Download on the App Store