Όλα τα νέα Hyundai με σύστημα Bluelink. Τι είναι;

Η Hyundai αναβάθμισε σημαντικά τον εξοπλισμό όλων των μοντέλων της, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των πελατών από όλες τις πλευρές. Από το οικονομικότερο κιόλας μοντέλο στην γκάμα της, το i10, περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού, ανέσεων, και συνδεσιμότητας. Μεταξύ αυτών είναι και το σύστημα τηλεματικής Bluelink, που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της Hyundai.

Τι είναι όμως το Bluelink; Πρόκειται για μια εφαρμογή που κρατά συνδεδεμένο το χρήστη με το αυτοκίνητό του, μέσω του smartphone. Για παράδειγμα επικοινωνεί με το μοντέλο της Hyundai, συλλέγοντας δεδομένα κατάστασης, στέλνοντας μια επιλεγμένη διαδρομή, ή ενεργοποιώντας το σύστημα κλιματισμού (σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Ενσωματώνει πολλές χρήσιμες λειτουργίες και εφαρμογές, όπως για παράδειγμα έλεγχο αν είναι κλειδωμένο το αυτοκίνητο. Άλλωστε πολλοί οδηγοί όταν απομακρύνονται από το όχημά τους δεν είναι σίγουροι αν το έχουν αφήσει ανοιχτό ή όχι. Αν το Hyundai έχει μείνει ξεκλείδωτο, τότε μέσω του Bluelink ειδοποιεί τον οδηγό στέλνοντας σχετικό μήνυμα στο κινητό του. Ο χρήστης μπορεί πολύ απλά να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει το Hyundai του μέσω ενός πλήκτρου στην εφαρμογή Bluelink.

Παράλληλα το Bluelink παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στην κατάσταση του αυτοκινήτου από οπουδήποτε, οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, όπως υπολειπόμενη αυτονομία, πόρτες ανοιχτές ή κλειστές και παράθυρα ή πορτμπαγκάζ ανοιχτά ή κλειστά. Επίσης, οι… ξεχασιάρηδες μπορούν να βρουν πού έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους, ανοίγοντας απλά την εφαρμογή Bluelink για να δουν την τρέχουσα θέση του αυτοκινήτου τους, οπουδήποτε στον κόσμο. Ακόμα και αν χρειάζεται βενζίνη, ή φόρτιση, ο χρήστης μπορεί να το δει από την εφαρμογή. Το Bluelink είναι ακόμα ένας άγρυπνος φρουρός, γιατί παρακολουθεί πάντα το αυτοκίνητο. Εάν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το Hyundai με διάρρηξη της κλειδαριάς και άνοιγμα της πόρτας, η εφαρμογή Bluelink θα στείλει ένα μήνυμα ειδοποίησης στο κινητό του χρήστη. Με την εφαρμογή Bluelink, μπορεί ακόμα να σχεδιάσει κανείς τη διαδρομή του και μετά να τη στείλει στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου του.

Η εφαρμογή Bluelink διατίθεται για όλα τα Hyundai που είναι εξοπλισμένα με το ενσωματωμένο εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης το οποίο συνοδεύεται από οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή δωρεάν από το Apple App Store ή το Google Play Store, για κινητά τηλέφωνα Apple και Android. Κατόπιν ακολουθεί τις οδηγίες στην οθόνη και είναι έτοιμο για χρήση. Διατίθενται τρία νέα πακέτα Bluelink, το Lite, το Plus ή το Pro. To Lite είναι δωρεάν για 10 χρόνια και περιλαμβάνει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως Connected Routing, smart EV Routing και Hyundai Digital Key (προαιρετικά). Το Plus διατίθεται με 6 μήνες δωρεάν χρήση και στη συνέχεια με 2,99 ευρώ ανά μήνα ή 29 ευρώ ανά έτος. Επιπλέον του Lite διαθέτει Live απεικόνιση κυκλοφορίας, τιμές καυσίμων, κάμερες ταχύτητας, καιρό και σπορ, συν απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου. Το Pro είναι δωρεάν για 6 μήνες και μετά η χρέωση είναι 9,99 ευρώ το μήνα ή 99 ευρώ το έτος. Πρόσθετα περιλαμβάνει Music streaming και Over the Air ενημερώσεις του συστήματος infotainment (χάρτες, υπηρεσίες κ.λπ.).

Get it on Google Play Download on the App Store