Η BMW M4 στα χρώματα του πολέμου (+video)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η BMW έβαλε… τα καλά της προκειμένου να πάρει μέρος στο θρυλικό γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού, το οποίο εδώ και χρόνια χαρίζει συγκινήσεις σε συμμετέχοντες αλλά και οπαδούς. Και φυσικά η BMW M4 είναι το όπλο των Βαυαρών για τη νίκη.


Η νέα χρονιά μάλιστα στο DTM αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς μιλάμε για μία σεζόν η οποία θα έχει πολλές αλλαγές σε κανονισμούς και αυτοκίνητα. Κάτι που ανάγκασε τους κατασκευαστές και φυσικά την BMW να επιστρέψουν… στα θρανία, προκειμένου να παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα.

Δείτε επίσης: Ferrari LaFerrari κινδυνεύει να πεταχτεί στα σκουπίδια…

Η νέα BMW M4 DTM λοιπόν είναι γεγονός και αν και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο αυτοκίνητο που κέρδισε το πρωτάθημα οδηγών το 2014 και το 2016 και το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014 και το 2015, έχει αρκετές αναβαθμίσεις προκειμένου να είναι σύμφωνη με τα νέα δεδομένα.

Αρχικά λοιπόν, έχει να επιδείξει ισχυρότερο μοτέρ 4.0 V8 το οποίο αποδίδει περισσότερους από 500 ίππους. Η αεροδυναμική της είναι βελτιωμένη και παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη, χάρη και στην διαφοροποιημένη πίσω αεροτομή, ενώ πλέον το αμάξωμα βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος.

Τα φρένα πλέον είναι πιο ισχυρά, ενώ και η ανάρτηση έχει δεχτεί αλλαγές. Φυσικά τόσο η ανάρτηση όσο και το κιβώτιο ταχυτήτων (σειριακό έξι σχέσεων) μπορούν να ρυθμιστούν αναλόγως με τις ανάγκες κάθε πίστας.

Διαβάστε ακόμη: Τράκαρε τη Ferrari του, που τελικά ήταν Toyota…

Στο video που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τον οδηγό της BMW Marco Wittmann να μας αναλύει τις διαφορές της νέας BMW M4 DTM, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα έρθει αντιμέτωπη με τα Audi RS5 και Mercedes-AMG C63.

Get it on Google Play Download on the App Store