Νέο Citroen Ami Charleston με αύρα 2CV

Ο πολυαγαπημένος Γάλλος της πόλης αποκτά μια νέα, ξεχωριστή και απολύτως ρετρό έκδοση, με ατελείωτη έμπνευση από το ιστορικό 2CV. Η Citroen και ο Ιταλός σχεδιαστής Massimo Biancone συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του Ami Charleston, αντλώντας ιδέες από το αντίστοιχο «Ντεσεβώ» του 1980.

Όπως το 2CV Charleston, έτσι και το Ami ξεχωρίζει καταρχάς για τη διχρωμία στο αμάξωμα. Βυσσινί και μαύρο συνδυάζονται εξωτερικά, χαρίζοντας στο Ami μια μοναδική ρετρό αύρα η οποία γιγαντώνεται στην καμπίνα των επιβατών. Εκεί κι αν «μυρίζει» 2CV η κατάσταση, με το χαρακτηριστικό τιμόνι της μιας ακτίνας να κλέβει κάθε παράσταση και να λειτουργεί ως χρονοκάψουλα! Στο μοτίβο και οι καρό επενδύσεις που συναντάμε στα καθίσματα, τις χειρολαβές και το χειρόφρενο, ενώ μοναδική λεπτομέρεια συνιστά η ομπρέλα πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Ο εξοπλισμός του Charleston επίσης είναι πλουσιότερος από των απλών Ami, περιλαμβάνοντας στάνταρ κεντρικό καθρέπτη, πατάκια και ηχοσύστημα με Bluetooth.

Στο τεχνικό σκέλος τα πράγματα μένουν απαράλλαχτα. Το μικροσκοπικό EV έχει μήκος 2,53 μέτρων και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων, που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ./ώρα, την ώρα που η μέγιστη αυτονομία σε αστικό κύκλο φτάνει τα 75 χλμ. Από πλευράς διαθεσιμότητας τώρα, το Ami Charleston θα είναι εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Ο Massimo Biancone προτίθεται να κατασκευάσει 150 αντίτυπα, πάντα υπό την άδεια της Citroen. Ο Ιταλός υποστηρίζει πως έχει δεχτεί ήδη 40 προ-παραγγελίες, δίχως ωστόσο να αποκαλύπτει την τιμή του αυτοκινήτου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά στο επίσημο site της εταιρίας.

Get it on Google Play Download on the App Store