Νέο Jeep Renegade Willys Edition βουτάει στην Ιστορία

Την πιο νοσταλγική και ιστορικών αποχρώσεων έκδοση του Renegade παρουσίασε η Jeep, αποτίνοντας φόρο τιμής στο θρυλικό CJ Willys του 1941. Μια ιδιαίτερη και περιορισμένης παραγωγής παραλλαγή του δημοφιλούς μοντέλου, περιορισμένη στην αγορά της Βραζιλίας.

Το Renegade Willys Edition ξεχωρίζει κατευθείαν για το χακί Recon Green (διαθέσιμα ακόμα 5 αποχρώσεις) που ντύνει το αμάξωμα, μαζί με το «Willys» στα εμπρός φτερά και το «1941» στις πίσω κολώνες. Οι μαύρες ζάντες περιβάλλονται από ελαστικά All-Terrain Plus Scorpion, ενώ η επίσης μαύρη φάσα στο καπό και η χρονολογία κυκλοφορίας του Willys πάνω της ολοκληρώνουν το -πολύ επιτυχημένο είναι η αλήθεια- παρουσιαστικό του επετειακού Renegade. Στο εσωτερικό, αντίθετα, δεν ξέρουμε αν υπάρχουν αλλαγές συγκριτικά με το Trailhawk, στο οποίο βασίζεται το Willys Edition, καθώς η Jeep δεν δίνει φωτογραφίες από την καμπίνα επιβατών.

Διαφοροποιήσεις δεν σημειώνονται ούτε στα μηχανικά μέρη, όπου η ανάρτηση με την αυξημένη διαδρομή και απόσταση από το έδαφος, τα προστατευτικά στο πάτωμα και το σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό μπλοκέ κεντρικό διαφορικό, μεταφέρονται αυτούσια από το Trailhawk. Το ίδιο ισχύει για τον κινητήρα, ο οποίος στην προκειμένη είναι ένας τετρακύλινδρος 1.3λτ. τούρμπο 185 ίππων και 270 Nm (αποκλειστικά για την αγορά της Βραζιλίας), που συνεργάζεται αποκλειστικά με 9άρι αυτόματο κιβώτιο.

Η διαθεσιμότητα του Renegade Willys Editin θα περιοριστεί στα 500 κομμάτια, όλα για τη Βραζιλία όπως είπαμε, με αρχική τιμή τις 179.990 ρεάλ (29.350 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store