Μία και μοναδική φανταχτερά πορτοκαλί BMW M5

Μια μοναδική BMW M5 παρουσίασαν οι Βαυαροί για το Pebble Beach Automotive Week, βαμμένη σε ένα φαντεζί πορτοκαλί χρώμα και με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για δημοπρασία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων.

Η συλλεκτική M5 Pebble Beach Concours d’Elegance ντύνεται στο BMW Individual Frozen Orange, το οποίο μάλιστα πλέον δεν διατίθεται στην παλέτα της βαυαρικής φίρμας -εξ ου και μπόνους πόντοι μοναδικότητας για τη συγκεκριμένη M5. Οι 20άρες ή 21άρες ζάντες έχουν πορτοκαλί φινίρισμα στις ακτίνες, ενώ οι δαγκάνες των φρένων πίσω τους βάφονται σε χρυσαφί χρώμα. Κάπου εδώ τελειώνουν οι διαφορές με τις απλές G90 εξωτερικά, αλλά συνεχίζονται εσωτερικά. Εκεί όπου βλέπουμε την υπογραφή της ειδικής έκδοσης στο ανθρακόνημα του ταμπλό και τα μαρσπιέ, την ώρα που οι αποχρώσεις Kyalami Orange και Silverstone Extended εναλλάσσονται στις δερμάτινες επενδύσεις Merino.

Ουδεμία διαφοροποίηση κάτω από το καπό, όπου για πρώτη φορά σε M5 αναλαμβάνει plug-in υβριδικός κινητήρας. Ο 4.4 V8 twinturbo παράγει 585 ίππους στις 5.600-6.500 σ.α.λ. και 750 Nm από τις 1.800 σ.α.λ., έχοντας τη δυνατότητα να στροφάρει μέχρι τις 7.200 σ.α.λ. Η ισχύς είναι χαμηλότερη από της απερχόμενης M5, όμως έχει και παρέα. Ένας ηλεκτροκινητήρας 197 ίππων και 280 Nm (που γίνονται 450 Nm στην είσοδο του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, μέσω pre-gearing) συνεισφέρει στην κίνηση της G90, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση στους 727 ίππους. Ισχύς ικανή να επιταχύνει τους σχεδόν 2,5 τόνους της G90 στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,4 δλ., φτάνοντας μέχρι τα 305 χλμ./ώρα όταν υπάρχει το πακέτο M Driver’s. Η συγκεκριμένη δεν γινόταν να μην το έχει, οπότε εύκολα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Εξίσου εύκολα αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000 δολάρια στη δημοπρασία, καθώς πέρα από το ειδικό χρώμα και τις ιδιαίτερες πινελιές, είναι μοναδική και πρώτη G90 στην Αμερική.

Get it on Google Play Download on the App Store