DS: «Ναι στην ιστορία μας, όχι στα SUV»

Η DS άφησε τους πάντες άλαλους με το πρωτότυπο SM Tributeπου ουσιαστικά προανήγγειλε την αναβίωση της SM με νέο μοντέλο. Μια παρουσία που δεν θα είναι μόνη της στην καινούργια γκάμα της γαλλικής εταιρίας, όπως αναφέρει ο επικεφαλής σχεδίασης.

Ο Thierry Métroz μίλησε στο βρετανικό Top Gear για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της DS Automobiles, προβαίνοντας σε αποκαλύψεις που μας γεμίζουν αδημονία. Ο Γάλλος καταρχάς ανακοίνωσε πως πέρα από τη νέα SM, έρχεται και νέα DS το 2025- τη χρονιά που θα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης! Ο Métroz στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη διαφοροποίησης και δημιουργίας μιας ισχυρής σχεδιαστικής ταυτότητας, έναντι του καταιγισμού από τους Κινέζους: «Η ιστορία, η παράδοση και το συναίσθημα είναι που μας διαχωρίζουν από το κύμα των κινεζικών αυτοκινήτων, τα οποία δεν δημιουργούν καμία επαφή με τον οδηγό».

H νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της DS αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, κρίνοντας από τη συνέχεια των λεγομένων του Métroz: «Αυτό που θέλω να δω είναι σύνδεση με την αρχέγονη DS, αλλά σε διαφορετική σιλουέτα και διαφορετικό μέγεθος. Πολύ χαμηλό, elegant, μακρύ και αεροδυναμικό. Μια σχεδιαστική προσέγγιση που θέλουμε να εφαρμόσουμε σε ολόκληρη τη γκάμα, όχι μόνο ένα-δυο μοντέλα. Αρκετά με τα SUV, γεμίσαμε. Τα SUV δεν είναι ο ιδανικός τρόπος έκφρασης της γαλλικής πολυτέλειας. Στόχος μας είναι να γίνουμε η Louis Vuitton των αυτοκινητοβιομηχανιών», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος αρχι-σχεδιαστής.

Όσον αφορά την SM τώρα, που θα σημάνει τη νέα εποχή της DS, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέρασμα στην παραγωγή το 2026. Οπότε λογικά, το πρωτότυπο της νέας DS που θα παρουσιαστεί του χρόνου, θα βγει στους δρόμους

Get it on Google Play Download on the App Store