Το ταχύτερο θωρακισμένο των 1.240 ίππων

Το πιο γρήγορο θωρακισμένο αυτοκίνητο στον κόσμο ετοίμασε η US Armor Group, παίρνοντας το Lucid Air Sapphire και ενισχύοντας αμάξωμα-κρύσταλλα-δάπεδο, ικανά να αντέχουν μέχρι εκρήξεις από χειροβομβίδες.

Το αλεξίσφαιρο Sapphire ντύνεται με μια στρατιωτικού επιπέδου θωράκιση συνθετικών υλικών στις πόρτες, που είναι 10 φορές ισχυρότερη από το βαλλιστικό ατσάλι και 5 φορές ελαφρύτερη από αυτό! Τόσο η θωράκιση όσο και τα νέα κρύσταλλα μπορούν να σταματήσουν βολίδα από 44άρι Magnum, με τη συνολική επιβάρυνση στο βάρος να μην υπερβαίνει τα 175 κιλά (2.579 κιλά συνολικά). Προαιρετικά διατίθεται ενισχυμένη θωράκιση, που μπορεί να σταματήσει σφαίρες από τουφέκια μεγάλου διαμετρήματος, καθώς επίσης εκρήξεις από χειροβομβίδες και πλαστικά εκρηκτικά.

Το Lucid-«αστακός» συνοδεύεται και από αρκετά αντίμετρα παραβίασης, όπως ηλεκτροφόρες χειρολαβές και ψεκαστήρες σπρέι πιπεριού, την ώρα που στο εσωτερικό υπάρχουν κρυφές θήκες για όπλα και ειδικά φίλτρα, που αποτρέπουν την παρείσφρηση δακρυγόνων ή δηλητηριωδών αερίων, ενώ δεν λείπουν και τα μέτρα προστασίας κατά ηλεκτρονικών επιθέσεων (WiFi με ειδική κρυπτογράφηση κλπ). Με το πάτημα ενός κουμπιού ενημερώνεται κατευθείαν το προσωπικό της US Armor Group και η αστυνομία, σε περίπτωση επίθεσης – αν και τόσο εξοπλισμένο που είναι το αυτοκίνητο, μπορεί και να μη χρειάζεται ενισχύσεις.

Καταρχάς, αν ο οδηγός είναι της προκοπής, πολύ δύσκολα μπορεί να το προλάβει ο οποιοσδήποτε δράστης. Το Air Sapphire είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής όλων των εποχών, έχοντας μετρηθεί στα 1,92 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 8,93 δλ. για το 400άρι! Οι τρεις κινητήρες των 1.240 ίππων δεν αστειεύονται, και το κυριότερο δεν πολυζορίζονται με έξτρα κιλά του θωρακισμένου, που λογικά θα το επιβαρύνουν με λίγα δέκατα του δευτερολέπτου σε κάθε μέτρηση. Οπότε αν ο επιτιθέμενος δεν οδηγεί Bugatti Chiron ή κάποιο άλλο hypercar, είναι απίθανο να προλάβει το κατάμαυρο Sapphire.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, και αναμενόμενα, κοστίζουν. Το βασικό κόστος του θωρακισμένου Lucid Air Sapphire τιμάται στις 475.000 δολάρια (426.588 ευρώ), ξεπερνώντας κατά 200.000 την τιμή του κανονικού μοντέλου (από 250.000 δολάρια/224.520 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store