Τετραπετάλουδο 106 Rallye στις 10.000 σ.α.λ. (+video)

H πιο γνωστή μορφή των Peugeot 106 Rallye και Citroen Saxo VTS, είναι αυτή με τo χαρακτηριστικό τελικό Group N, την χοάνη στην εισαγωγή του μοτέρ και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Το ευλαβικά λαοφιλές «Φ.Π.Ε (φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση)».

Δείτε ακόμα: Ασύλληπτο κράμα Peugeot 106 Rallye και Evo! (+video)

Οι πιο απαιτητικοί «Σαξοραλλάδες» έχουν προχωρήσει σε τετραπετάλουδα, μετατόπιση κόφτη στροφών και αλλαγές εκκεντροφόρων. Ένα τέτοιο δείγμα είναι ο «Ράλλος» που θα απολαύσουμε να πυροβολεί κατά ριπάς ευθύς αμέσως, με την διαφορά ότι δεν προέρχεται από την Ελλάδα. Το 106 Rallye, ή S16 αλλού, αγαπήθηκε πανευρωπαϊκά. Και χρησιμοποιείται ακόμα σε πρωταθλήματα αναβάσεων, με μεγάλη επιτυχία. Για να είμαστε ακριβείς, εδώ έχουμε να κάνουμε με την έκδοση GTi. Μηχανικά, ωστόσο, γνωρίζουμε πως τα δυο αυτοκίνητα ήταν πανομοιότυπα, με μόνη διαφορά το βάρος (υπέρ του Rallye, ελέω πλουσιότερου εξοπλισμού του GTi).

Διαβάστε επίσης: «Ελληνικό» Peugeot 106 Rallye 710 ίππων «ουρλιάζει» στις 10.000 σ.α.λ! (+video)

Ο Tu5J4 έχει βελτιωθεί αμιγώς ατμοσφαιρικά, με νέους εκκεντροφόρους, ροϊκή εξέλιξη στο καπάκι, ECU, πολλαπλή εισαγωγής και εξαγωγής, αλλά και το προαπαιτούμενο για μετατροπές του είδους τετραπετάλουδο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι 240 ίπποι -και όχι 220 όπως λέει η περιγραφή, καθώς το γράφημα της δυναμομέτρησης είναι ξεκάθαρο- στις 9.470 σ.α.λ. και λίγο πάνω από 180 Nm ροπής στις 7.750 σ.α.λ. Και φυσικά ο ανάλογος, ανατριχιαστικός ήχος στον κόφτη των 10.000 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store