Νέο Renault Twingo

Αφού τελείωσε το… βασανιστικό στριπτίζ του νέου Twingo, η Renault δίνει στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου μίνι μοντέλου της, το οποίο παρουσιάζει σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα και σε έκδοση με συρόμενη υφασμάτινη οροφή. 

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του αμαξώματός του δεν είναι άλλο από τις πολλές καμπύλες επιφάνειες και την παιχνιδιάρικη αισθητική, η οποία μοιάζει πολύ με εκείνη του πρωτότυπου και εκρηκτικού Renault Twin’Run. Το Twingo είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά τόσο από το πρώτο Twingo όσο και από το Renault 5 ενώ ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία και από το νέο Clio. Για πρώτη φορά μάλιστα από το 1992 που παρουσιάστηκε το Twingo, το νέο τρίτης γενιάς μοντέλο λανσάρεται με δύο επιπλέον πλαϊνές πόρτες, έτσι ώστε να είναι πιο πρακτικό. Παράλληλα, οι χειρολαβές στις πίσω πόρτες είναι «κρυμμένες» στο πλαίσιο των παραθύρων, τα οποία με την σειρά τους (τα πίσω), όπως διακρίνεται ανοίγουν μόνο προς τα έξω, στα πρότυπα ανταγωνιστικών μοντέλων (π.χ. VW up!, Toyota Aygo κ.λπ.), για λόγους μείωσης του κόστους. Επιπλέον, η πόρτα του χώρου αποσκευών φαίνεται να είναι ενιαία από κρύσταλλο.

Το νέο Twingo αποτελεί προϊόν εξέλιξης της Renault και της Daimler αφού την πλατφόρμα του θα χρησιμοποιήσει και εκείνη για την μελλοντική γενιά του smart το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε διθέσιες όσο και τετραθέσιες εκδόσεις.

Αν και η Renault συνεχίζει να παρέχει πληροφορίες με το σταγονόμετρο, το νέο Twingo αναμένεται να τροφοδοτείται με κινητήρα 1.0 λίτρου τοποθετημένο πίσω και με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.  Η θέση του κινητήρα εκεί σύμφωνα με την Renault προσφέρει καλύτερη ευελιξία στο μίνι αυτοκίνητο, ενώ αυτό σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του αμαξώματος έχουν συμβάλλει στην αύξηση των εσωτερικών του χώρων.  

Στις 4 Μαρτίου η Renault θα προχωρήσει στην αποκάλυψη και του εσωτερικού του νέου Twingo που θα γίνει παράλληλα με την παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης. 

Get it on Google Play Download on the App Store