VW: «Δεν έχει λογική ένα καινούργιο Beetle»

Οι επιστροφές ιστορικών ονομάτων είναι η σύγχρονη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η VW, ωστόσο, αντιστέκεται σθεναρά. Θα μπορούσε εύκολα να λανσάρει ένα νέο Beetle, για παράδειγμα. Σύμφωνα με τον CEO της, όμως, δεν πρόκειται να το κάνει.

O Thomas Schafer ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αναβίωσης του «Σκαραβαίου», στα πλαίσια των δοκιμών εξέλιξης του νέου Tiguan, και έδωσε μια αρκετά κάθετη απάντηση:  «Δεν νομίζω. Υπάρχουν μοντέλα που απλά, έχουν κάνει τον κύκλο τους. Δεν έχει λογική ένα καινούργιο Beetle. Δεν το αποκλείω 100%, αλλά από τη δική μου οπτική δεν το έχω στα υπόψιν. Είναι ίδια περίπτωση με του Scirocco: έκανε τον κύκλο του μια φορά, το ξαναβγάλαμε. Τρίτη φορά να το κάνουμε; Δεν το βλέπω. Το θέμα είναι να προχωράμε μπροστά, ισορροπώντας μεταξύ των νέων τεχνολογιών και του κόστους που τις συνοδεύει. Πρέπει να επενδύουμε τα κονδύλια στα καλύτερα δυνατά projects».

Άρα εκτός από νέο «Σκαθάρι», αποκλείεται και τυχόν Scirocco MK3.  Ο προκάτοχος του Schafer στο θώκο της VW, πάντως, είχε αντίθετες απόψεις. Ο Herbert Diess αφενός ήθελε ένα νέο Beetle, αφετέρου σκεπτόταν το ενδεχόμενο τρίτης μετενσάρκωσης του κουπέ VW. Ειδικά για το πρώτο, οι Γερμανοί είχαν κατοχυρώσει μέχρι και ονομασία, προκειμένου να το αναβιώσουν ως ηλεκτρικό. Το «e-Beetle» κυκλοφορούσε έντονα στους κύκλους του Βόλφσμπουργκ ως ένα ρετρό lifestyle ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που θα ανταγωνιζόταν το Mini Electric Cooper SE. Η αλλαγή στην ηγεσία όμως άλλαξε τις προτεραιότητες τις εταιρίας, με τον Schafer να ποντάρει στη διεύρυνση της ID. γκάμας.

Get it on Google Play Download on the App Store