Σπορ και γεμάτο καμπύλες το νέο VW Tiguan

H VW έδωσε πριν λίγες μέρες τις πρώτες teaser φωτογραφίες από το νέο Tiguan, όπου παρά το έντονο καμουφλάζ φάνηκε ο πιο σπορ προσανατολισμός των σχεδιαστών και οι πολύ περισσότερες καμπύλες στο αμάξωμα. Σήμερα αναλαμβάνουν οι φίλτατοι του Kolesa.ru να αφαιρέσουν ψηφιακά τα αυτοκόλλητα και να μας δείξουν, πώς θα είναι το τελικό προϊόν.

Τα φωτιστικά σώματα και η λωρίδα που τα ενώνει, όπως και το σχήμα του προφυλακτήρα, παραπέμπουν στο ID.4. Τα φουσκωμένα φτερά ενισχύουν το οπτικό αποτέλεσμα, ενώ ακόμα περισσότερη δουλειά κάνουν οι φαρδείς ώμοι και η έντονη κλίση της οροφής, που απέχουν παρασάγγας από τις ευθείες και αυστηρές γραμμές του σημερινού Tiguan. Το πίσω μέρος εμφανίζεται αγνώριστο, με επίσης ενιαία φωτιστικά σώματα LED που εδώ θυμίζουν περισσότερο τα αντίστοιχα του ID.3. Εντύπωση προκαλεί το πόσο εισχωρούν στο προφίλ του αυτοκινήτου, «ακουμπώντας» σχεδόν την επέκταση της νοητής γραμμής από το πλαίσιο των παραθύρων.

Στο εσωτερικό οι Γερμανοί ήδη μας έχουν αποκαλύψει την τεχνολογική, αλλά και πρακτική, αναβάθμιση που συνοδεύει το Tiguan 2ης γενιάς. Η οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό μετράει 12,9 ίντσες στη βασική και 15 ίντσες στις πλουσιότερες εκδόσεις, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να φτάνει τις 10,25 ίντσες και να συνοδεύεται από head-up display, που καταλαμβάνει ολόκληρη τη βάση του παρμπρίζ. Παράλληλα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι προσφερόμενοι χώροι, με μεγαλύτερο κερδισμένο το πορτμπαγκάζ που κερδίζει 33 λίτρα και φτάνει πλέον τα 648.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε την πλατφόρμα MQB Evo και πληροφορίες μόνο για τα plug-in υβριδικά σύνολα. Το Tiguan eHybrid θα ποικίλει από τα 204 στα 270 άλογα, με τη μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία να ανέρχεται στα 120 χιλιόμετρα. Οι Γερμανοί ωστόσο επιβεβαιώνουν πως θα προσφέρονται κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, οπότε οι TSI και TDI δεδομένα θα συνεχίσουν για ακόμα μια γενιά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μαθαίνουμε όσο περνάει το καλοκαίρι, μέσα στο οποίο αναμένουμε το ντεμπούτο του Tiguan MK2.

Get it on Google Play Download on the App Store