Σπέσιαλ χρωματική παλέτα για τη McLaren 750S

Η McLaren Automotive ανακοίνωσε ότι το Spectrum Theme, ένα εκπληκτικό, νέο πολυχρωματικό φινίρισμα που αναπτύχθηκε και εφαρμόζεται από παγκοσμίου επιπέδου τεχνικούς βαφής της McLaren Special Operations (MSO), θα προσφέρεται αποκλειστικά στη νέα 750S.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ σημαντικό στη γκάμα των Άγγλων, ως το ελαφρύτερο και ισχυρότερο supercar της ιστορίας τους. Με βάρος που στην κουπέ έκδοση αγγίζει τα 1.389 κιλά και στη spider 1.438 κιλά και με το οκτακύλινδρο μοτέρ των 4.0 λίτρων να αποδίδει 740 ίππους και 800 Nm ροπής, εξασφαλίζει καταιγιστικές επιδόσεις. Φτάνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, μέσω του αναβαθμισμένου σειριακού κιβωτίου 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Για το 0-200 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 7,2 δευτερόλεπτα (7,3 η spider), ενώ η τελική ακουμπά τα 332 χλμ./ώρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να έχει παρά τις δικές του, μοναδικές χρωματικές επιλογές. Πιο τεχνικό από οτιδήποτε έχει αναπτύξει η MSO στο παρελθόν, το Spectrum Theme μοιράζεται τη φιλοσοφία του με τις εκτεταμένες τεχνικές αλλαγές που εισήχθησαν στην 750S. Ξεχωριστές αποχρώσεις του χρώματος δημιουργούν ένα άρτιο και πρωτοποριακό αποτέλεσμα. Οι επτά αποχρώσεις συνθέτουν μια τονική διαβάθμιση στο σώμα του αυτοκινήτου. Με γυμνό μάτι, η στενή ομαδοποίηση των χρωμάτων δημιουργεί μια ψευδαίσθηση από το φως στο σκοτάδι μέσα σε κάθε μεμονωμένη λωρίδα, η οποία με τη σειρά της δίνει μια αίσθηση ταχύτητας και επιτάχυνσης, ακόμη και όταν η 750S είναι ακίνητη. «Το Spectrum Theme μεταφέρει ό,τι μπορούμε να κάνουμε στη McLaren για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Απαιτείται τεράστιος βαθμός προσοχής και ακρίβειας για να διασφαλιστεί ότι οι γραμμές του Spectrum ανταποκρίνονται πλήρως στην επιφάνεια του απίστευτου αμαξώματος του 750S. Οι νέες τεχνικές που έχουμε αναπτύξει για να το πετύχουμε αυτό ταιριάζουν τέλεια με το ευρύ φάσμα των τεχνικών προδιαγραφών του μοντέλου . Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του τι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες, μέσω θεμάτων όπως το Spectrum, αποτελεί απόδειξη της απίστευτης εμπειρίας και εξειδίκευσης των τεχνικών χρωμάτων μας στην MSO», δήλωσε ο Michael McDonagh, Διευθυντής Ειδικών Επιχειρήσεων McLaren.

Η ειδική αυτή χρωματική έκδοση είναι διαθέσιμη σε 3 παραλλαγές. Το Spectrum Blue, Spectrum Grey και το Spectrum Orange. Μάλιστα, τα χρώματα να μπορούν να συνδυαστούν με περαιτέρω εξατομίκευση κατά παραγγελία, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης από δέρμα με ζωηρά χρώματα. Ακόμα τα μαρσπιέ των θυρών, φτιαγμένα από ανθρακόνημα, κοσμούνται από ζωγραφισμένα λογότυπα MSO. H τιμή της 750S ανέρχεται περίπου στις 330.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή για το τρέχον έτος να έχει κιόλας εξαντληθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store