Η Xpeng στην Ελλάδα – Δείτε τα μοντέλα

Η Xpeng ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα, ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με το Autohellas Group, κορυφαίο εισαγωγέα αυτοκινήτων, διανομέα και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. H συνεργασία θα σημάνει την εισαγωγή των πολυτελών μοντέλων της Xpeng στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024, σκοπεύοντας να δημιουργήσει μία ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. To Autohellas Group θα είναι ο επίσημος διανομέας της Xpeng στην Ελλάδα, ενώ τα τρία νέα μοντέλα που θα λανσαριστούν στην Ελλάδα μέσα στο 2024 είναι τα εξής:

Xpeng P7

Πρόκειται για ένα Sport sedan μήκους 4.888 χλστ., το οποίο εφοδιάζεται με μπαταρία 82,7 kWh για μέγιστη αυτονομία 576 χλμ. Με το μονό ηλεκτροκινητήρα έχει ισχύ 276 hp, επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και φτάνει τα 200 χλμ./ώρα τελικής. Το ισχυρότερο Xpeng P7 διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (AWD) συνολικής απόδοσης 473 ίππων, με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Xpeng G6

Είναι το νεότερο μοντέλο της μάρκας και πρόκειται για ένα coupe SUV μήκους 4.753 χλστ. Το πισωκίνητο Standard Range με την μπαταρία των 66 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 435 χλμ. Αποδίδει 296 hp, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και φτάνει τα 202 χλμ./ώρα τελικής (ίδια σε όλα τα G6). Το ίδιο μοντέλο στην έκδοση Long Range έχει μπαταρία 87,5 kWh για αυτονομία 570 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. Στην κορυφή βρίσκεται το AWD με μπαταρία 87,5 kWh (550 χλμ. αυτονομία), συνολική ισχύ 487 hp και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ.

Xpeng G9

Είναι η ναυαρχίδα της μάρκας, το μεγάλο SUV των 4.891 χλστ. Στην έκδοση RWD Standard Range εφοδιάζεται με μπαταρία 75,8 kWh (αυτονομία 460 χλμ.), διαθέτει ισχύ 313 hp, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. και η τελική είναι 200 χλμ./ώρα (σε όλα τα G9). Το RWD Long Range με την μπαταρία των 93,1 kWh έχει αυτονομία 570 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. Το κορυφαίο AWD φτάνει τους 551 hp, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. και με την μπαταρία των 93,1 kWh η αυτονομία φτάνει τα 520 χλμ.

H Xpeng ιδρύθηκε το 2014, είναι μια μάρκα ηγέτιδα και πρωτοπόρα στις Smart EV τεχνολογίες. Η εταιρεία έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. Επιπρόσθετα, η Xpeng έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός των καταστημάτων της συνεχώς αναπτύσσεται. Η εισαγωγή της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο στη διεθνή της επέκταση. Η Autohellas, με τις γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία της, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Xpeng στην Ευρώπη καθώς επίσης και στην ισχυρή παρουσία του Autohellas Group στην ελληνική αγορά.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε το Autohellas Group ως στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μία σημαντική αγορά για την Xpeng, όπου μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President Xpeng. «Η εμπειρία του Autοhellas Group και η μακρά παρουσία του στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και σε αυτή την αγορά με το Sport Sedan P7, το Ultra-Smart Coupe SUV G6 και τη ναυαρχίδα των μοντέλων μας το SUV G9. H έναρξη της δραστηριότητας της Xpeng στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην Ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη.»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλάκης, CEO του αυτοκινητιστικού εισαγωγικού τμήματος του Autohellas Group, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η Xpeng επέλεξε το Autohellas Group για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την Xpeng υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητιστικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Τα μοντέλα της Xpeng είναι ποιοτικά και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της αγοράς των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.»

Σχετικά με την Xpeng

Eίναι μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 2014 στην Guangzhou της Κίνας και αναπτύσσει έξυπνες και δημιουργικές λύσεις κινητικότητας. Με τις κορυφαίες, βιομηχανικές  R&D υπηρεσίες της η Xpeng διαθέτει αυτοκίνητα με υψηλή ασφάλεια, ισχυρή απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δουλεύει ασταμάτητα για να ενισχύσει τον τεχνολογικό της πυρήνα, συμπεριλαμβάνοντας την αυτόνομη οδήγηση, την πλατφόρμα Sepa 2.0 και τα μοναδικά infotainment συστήματα. Η Xpeng έχει την έδρα της στην Guangzhou και στο Άμστερνταμ το Ευρωπαϊκό της κέντρο, ενώ διαθέτει επιπλέον γραφεία στο Πεκίνο, στη Σαγκάη και στη Silicon Valley.

Get it on Google Play Download on the App Store