Πάτησε Ευρώπη το Ford F-150 Lightning

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία στις Η.Π.Α., το Ford F-150 Lightning θέλει να φέρει στα μέτρα του και τη Γηραιά Ήπειρο. Το ηλεκτρικό pick up έρχεται στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την «πρωτεύουσα» της ηλεκτροκίνησης στην εδώ μεριά του Ατλαντικού.

Η Νορβηγία θα είναι η πρώτη τυχερή που θα υποδεχθεί το F-150 Lightning, κατόπιν μάλιστα λαϊκής απαίτησης. Το αγοραστικό κοινό της χώρας ζήταγε επίμονα το ηλεκτρικό F-150 από τις αντιπροσωπείες της Ford, με την εκεί εισαγωγική και τη Ford Ευρώπης να μη χαλάνε χατίρι. Το F-150 Lightning θα έρθει στην έκδοση Standard Range, με τους δυο ηλεκτροκινητήρες να παράγουν συνδυαστικά 452 ίππους και 1.051 Nm. Μια μπαταρία 98 kWh φροντίζει για την τροφοδοσία τους, εξασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία 429 χλμ. βάσει WLTP και αρκετά ψηλότερα από τα 386 χλμ. (240 μίλια) που ανακοινώνει η EPA στην Αμερική.

Το πρώτο F-150 Lightning επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι ένα Lariat Launch Edition σε Antimatter Blue Metallic χρώμα, αγορασμένο από τον Dag Ødegaard. Ο Νορβηγός, όπως δηλώνει, ερωτεύτηκε το ηλεκτρικό F-150 έπειτα από ταξίδι του στις Η.Π.Α. και άρχισε να στέλνει mail στη Ford Nορβηγίας με το που γύρισε, προκειμένου να εισάγει το αυτοκίνητο. Ο Per Gunnar Berg, επικεφαλής του «Μπλε Οβάλ» στη σκανδιναβική χώρα, είπε με τη σειρά του:  «Ανυπομονούμε να τα δώσουμε όλα, προκειμένου να προσφέρουμε σε περισσότερους Νορβηγούς μια εμπειρία που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Είμαστε η πρώτη χώρα που παίρνουμε το ηλεκτρικό F-150 εκτός Αμερικής, δίνοντας στον κόσμο ένα αγροτικό ισχυρότερο, μεγαλύτερο και ικανότερο από τα περισσότερα που πωλούνται στη Νορβηγία».

Η έκδοση Launch Edition ξεκινά από τις 1.022.063 κορώνες (89.374 ευρώ) και περιλαμβάνει -μεταξύ πολλών άλλων- στον εξοπλισμό 20άρες ζάντες, LED προβολείς, τριζωνικό αυτόματο κλιματισμό, αεριζόμενα/κλιματιζόμενα δερμάτινα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και οθόνη αφής 15,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Get it on Google Play Download on the App Store