Ακόμα να εμφανιστεί το αγροτικό του Τζεφ Μπέζος

  • Slate-Interior-5
  • slate-truck—front-3-4-exterior
  • slate-truck—profile-exterior-side
  • slate-truck-exterior-rear-carrying-plywood-sheets
  • slate-truck-exterior-with-suv-body
  • slate-truck-fastback-exterior-with-doors-removed
  • slate-truck-suv-exterior-profile
  • slate-truck-and-suv-exterior-in-a-warehouse
  • Slate-Interior-3
  • slate-truck-interior
  • Slate-Interior-1
  • Slate-Interior-2
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/Slate-Interior-5.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/slate-truck-front-3-4-exterior.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/slate-truck-profile-exterior-side.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/06/slate-truck-exterior-rear-carrying-plywood-sheets.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/slate-truck-exterior-with-suv-body.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/06/slate-truck-fastback-exterior-with-doors-removed.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/slate-truck-suv-exterior-profile.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/06/slate-truck-and-suv-exterior-in-a-warehouse.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/Slate-Interior-3.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/slate-truck-interior.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/Slate-Interior-1.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/Slate-Interior-2.jpg

Πριν ένα χρόνο και κάτι, ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωνε ότι θα πήγαινε κόντρα στον Ίλον Μασκ φτιάχνοντας και ο ίδιος αυτοκίνητα, με τη νεοσύστατη εταιρία Slate. Ένα project «για κάθε σκληρά εργαζόμενο Αμερικανό», με αρχικό κόστος κάτω από 20.000 δολάρια (λίγο πάνω από 17.600 ευρώ), σε επιλογές αγροτικού και SUV. Ο Μπέζος, ωστόσο, κατάλαβε πως η είσοδος στην αυτοκίνηση δεν είναι όσο εύκολη περίμενε, καθώς ακόμα δεν έχει βγει στην αγορά το Slate. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον δεν μπορεί να πιάσει ούτε την αρχική εκτίμηση τιμής.

Οι επιδοτήσεις αγοράς έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα το Slate Truck να κοστίζει πλέον -το λιγότερο- 24.950 δολάρια και το Slate SUV 29.950 δολάρια. Η αύξηση στο κόστος αγοράς, πάντως, συνοδεύεται κι από τεχνικές αναβαθμίσεις. Η μπαταρία ανέβηκε στις 60 kWh από τις 52,7 kWh που ανακοινωνόταν αρχικά, οπότε αυξήθηκε και η αυτονομία στα 330 χλμ. από τα 242 χλμ. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αντίθετα έπεσε στα 185 άλογα (από 205), όμως η ροπή παραμένει στα 400 Nm, εξ ου και οι απαράλλαχτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δλ., τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 145 χλμ./ώρα). Αμετάβλητα και τα στοιχεία φόρτωσης, με το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας στα 650 κιλά και τη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης τα 453 κιλά (ένα μικρό τρέιλερ, δηλαδή).

Το Truck, όπως απλούστατα και περιγραφικότατα είναι το όνομα του πρώτου μοντέλου της Slate, είναι ένα κόμπακτ αγροτικό EV, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4.434 χλστ. Από αυτά, τα 1.524 χλστ. αφορούν την καρότσα – δείγμα του πόσο προσεγμένη είναι η αξιοποίηση της διαθέσιμης χωροταξίας. Το frunk φτάνει τα 198 λίτρα, οπότε υπάρχει χώρος και για λίγα μπαγκάζια, πέρα από τον επαγγελματικό χώρο φόρτωσης πίσω από τη διθέσια καμπίνα. Για να μείνει χαμηλά το κόστος, στην καμπίνα δεν βρίσκουμε ούτε ηλεκτρικά παράθυρα! Πατροπαράδοτες μανιβέλες λειτουργούν τους γρύλους στις πόρτες, ενώ από οθόνες έχουμε μόνο μια μικρή μακρόστενη πίσω από το τιμόνι, για τον πίνακα οργάνων. Infotainment και μουσική όποιος θέλει, μόνο μέσω smartphone ή φορητού ηχείου. Κλιματισμός, πάντως, υφίσταται, όπως και συστήματα ασφαλείας: αυτόματο φρενάρισμα, ABS, ESP, αερόσακοι μετωπικοί-πλευρικοί και οροφής, ό,τι προβλέπει ως στάνταρ η αμερικανική νομοθεσία δηλαδή.

Κάθε Truck και SUV θα συνοδεύεται από 10ετή εγγύηση μπαταρίας και κινητήρα, ή 110.000 μιλίων (177.000 χλμ). Η Slate δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι παραδόσεις στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά μένει να φανεί αν θα γίνει.

Get it on Google Play Download on the App Store