Η Fiat συγκρίνει το 500e με το Cybertruck (+video)

Οι διαφημίσεις και το εμπορικό promotion παίζουν μεγάλο ρόλο στην απήχηση ενός αυτοκινήτου, όπως και σε κάθε προϊόν. Αν το κάνεις σωστά, απογειώνεις την πορεία του στην αγορά. Αν όχι, το χαντάκωσες. Η Fiat αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι πολύ περίεργο για το «σπρώξιμο» του 500e, συγκρίνοντάς το με το Tesla Cybertruck!

Τα δυο αυτοκίνητα μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση μόνο για συγκεκριμένες συνθήκες. Να πεις, ας πούμε, ότι και τα δύο είναι ηλεκτρικά, έχουν τέσσερις ρόδες, ένα τιμόνι (εντελώς διαφορετικό το ένα με το άλλο, βέβαια) και δύο πεντάλ. Αυτά. Από εκεί και πέρα, είναι σαν να συγκρίνεις χουρμάδες με κουνουπίδια. Καμία σχέση μεταξύ τους, με τουλάχιστον 4-5 κατηγορίες να χωρίζουν το 500e από το Cybertruck σε θέμα μεγέθους, ισχύος και τιμής. Τί την έπιασε, λοιπόν, τη Fiat και μπήκε σε αυτή τη διαδικασία;

To 500e διάγει μια εξαιρετικά «δυσκοίλια» εμπορική πορεία στην Αμερική. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρίτο τρίμηνο του έτους, μόλις 235 κομμάτια πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Cybertruck, αντίθετα, πηγαίνει «τάπα» στις πωλήσεις. Η Tesla δεν προλαβαίνει να γεμίζει φορτηγά και να τα στέλνει στις αντιπροσωπείες, πηγαίνοντας σε ορισμένες φορές οδηγώντας με υπαλλήλους της, από το εργοστάσιο στους ντίλερ, Cybertruck προκειμένου να μην εκτινάσσονται οι χρόνοι αναμονής. Πού  κολλάει το ένα με το άλλο; Βάσει σκεπτικού της Fiat USA, στην «κλοπή» λίγης από της λάμψης του Cybertruck και την ενίσχυση του image, κατ’ αυτό τον τρόπο, στο 500e. Βάζοντας στη ζυγαριά ένα μοντέλο που δεν πουλάει με ένα που δεν προλαβαίνει να πουλάει, δημιουργείς ντόρο γύρω από το πρώτο. Οι φράσεις «το ένα εμπνέεται από γωνίες, το άλλο από αγγέλους (σ.σ. κάνοντας λογοπαίγνιο στα αγγλικά, με τις λέξεις angles και angels)» και «ομορφιά εναντίον τέρατος (beauty vs beast)» δείχνουν την πρόθεση των marketeers. Το αν θα αποδώσει, άλλο θέμα.

Get it on Google Play Download on the App Store