Νέο και στιλάτο Fiat 500e Giorgio Armani

Η Fiat γιορτάζει τα 125α γενέθλιά της λανσάροντας τόσο το ολοκαίνουργιο Grande Panda, όσο και την ειδική έκδοση Giorgio Armani για το 500e. Την απόλυτη έκφραση του «Made in Italy», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιταλοί, με μια εμφάνιση όπου απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι οι ζάντες.

Το περίτεχνο και περίεργο σχέδιο, που θυμίζει καλλιγραφία, είναι το μονόγραμμα «GA» που απεικονίζει τα αρχικά του θρυλικού σχεδιαστή. Αν εξαιρέσουμε τους ειδικά σχεδιασμένους τροχούς, οι διαφορές του 500e Armani από τα υπόλοιπα αφορούν τα δυο αποκλειστικά χρώματα (Dark Green Micinalised ή Ceramic Greige) και τις ανάγλυφες επιγραφές στη βάση των πίσω κρυστάλλων. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ειδικά σηματάκια, την υπογραφή του Giorgio Armani στην οθόνη καλωσορίσματος του infotainment και στη φάσα του ταμπλό, το μονόγραμμα κεντημένο στα προσκέφαλα και επένδυση στο πάνω μέρος του ταμπλό, που είναι μεν ύφασμα αλλά έτσι σχεδιασμένο ώστε να θυμίζει οπτικά ξύλο.

Στα μηχανικά μέρη, τώρα, δεν υπάρχουν αλλαγές. Την κίνηση του 500e |Giorgio Armani αναλαμβάνει το ηλεκτρικό μοτέρ των 118 ίππων και 220 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας άμεσες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ.) αλλά και ησυχία.  Επιπλέον, με την επιλογή Sherpa εξοικονομείται ενέργεια βελτιστοποιώντας το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τη λειτουργία του κλιματισμού, την ταχύτητα και την επιτάχυνση. Η κατανάλωση ρεύματος είναι στις 13,6 kWh/100 χλμ. και η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία 42 kWh. Όσον αφορά την αυτονομία, στην πόλη φτάνει μέχρι τα 468 χιλιόμετρα και σε μεικτό κύκλο μέχρι τα 330 χιλιόμετρα.

Τιμή δεν ανακοινώνεται, ούτε διαθεσιμότητα, αλλά σίγουρα θα είναι περιορισμένης παραγωγής ακριβότερο από την υπόλοιπη γκάμα.

Get it on Google Play Download on the App Store