Σπάει premium ταμεία το Tesla Cybertruck

Ο κόσμος δημοσιεύει video που σκαλώνει εκτός δρόμου, ανίδεοι με την οδήγηση το κολλάνε σε λάσπες και ποτάμια, YouTubers το γαζώνουν με αυτόματα και καραμπίνες για τα views. Ποσώς ενδιαφέρεται το Tesla Cybertruck, όμως, που κάνει θραύση στις πωλήσεις premium αυτοκινήτων!

Στις Η.Π.Α. το Cybertruck είναι το πιο καλοπουλημένο νέο μοντέλο, με τιμή που φτάνει εξαψήφια επίπεδα. Από όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται εκεί με ελάχιστο κόστος 100.000 δολάρια, το Cybertruck έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση! Καμία Mercedes, καμία Porsche και κανένα Audi δεν μπόρεσε να το συναγωνιστεί τον Ιούλιο, ακολουθώντας την ανάλογη επιτυχία του μήνα Ιουνίου. Για δυο σερί μήνες, κοινώς, το Cybertruck αναδεικνύεται πρώτο σε πωλήσεις μεταξύ των premium εξαψήφιων προτάσεων.

Η μέση τιμή των πωληθέντων Cybertruck τοποθετείται στις 111.018 δολάρια (100.532 ευρώ) και ενώ είναι πίσω από το Hummer EV (111.242 δολάρια/100.726 ευρώ), οι πωλήσεις του ηλεκτρικού «Humvee» δεν συγκρίνονται με εκείνες του «Κυβερνοφορτηγού». Σύμφωνα με τα στοιχεία στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, η Tesla πούλησε περίπου 12.000 Cybertruck, με τη μηνιαία παραγωγική δραστηριότητα να τοποθετείται στις 4.000 μονάδες. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 5.000 μονάδες τον Ιούλιο (ακόμα δεν ανακοινώνονται επίσημα), ενώ κάποιες μιλάνε ακόμα και για 6.000 κομμάτια. Συνολικά από την έναρξη του 2024, δηλαδή, μιλάμε για πάνω από 20.000 αντίτυπα, υπενθυμίζουμε με μέση τιμή αγοράς πάνω από 111.000 δολάρια! Με λίγα λόγια όχι μόνο πουλάει καλά το Cybertruck, αλλά κάνει χρυσές δουλειές για την Tesla και στο κέρδος ανά μονάδα.

Get it on Google Play Download on the App Store