Tesla Cybertruck κλείνει στόματα εκτός δρόμου (+video)

Το Cybertruck έχει ακούσει πάρα πολλά για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, τα περισσότερα δικαιολογημένα. Σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο, είχε απλά την ατυχία να πέσει σε «άμπαλους» οδηγούς. Εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο: έναν άνθρωπο στο τιμόνι, που ξέρει τι να κάνει όταν αρχίζουν τα χώματα, οι λάσπες και οι πέτρες.

Το pick up της Tesla δεν φείδεται τεχνολογιών και προσόντων για off roading, το αντίθετο μάλιστα. Και αερανάρτηση που φτάνει την απόσταση από το έδαφος μέχρι 44 εκατοστά έχει, κι ένα σωρό ηλεκτρονικά/προγράμματα οδήγησης για κάθε τερέν, και προστατευτικά σε ολόκληρο το πάτωμα, και μικτά ελαστικά. Μπορεί να μην είναι όσο απίστευτα «σκαπτικό» υποστηρίζει η αμερικανική εταιρία, αλλά δεν πρόκειται και για ένα αυτοκίνητο που θα κολλήσει εύκολα. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, να μην το κατευθύνει κάποιος «κουμπούρας».

Στην προκειμένη, το Cybertruck είχε την τύχη να το οδηγεί γνώστης. Το ηλεκτρικό αγροτικό πέρασε από ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι, που αποτελείτο από γεμάτο νερόλακκο, φουλ λάσπη και πιθανότατα σκαμμένο έδαφος από κάτω. Σίγουρα, δηλαδή, έπειτα από τις πρώτες δυο-τρεις προσπάθειες. Το σκηνικό έμοιαζε αρχικά πολύ με αυτά που αναφέραμε στην αρχή, καθώς το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει το βαθύτερο σημείο. Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς λόγω της μορφολογίας χρειάστηκε να σταματήσει μέσα στο νεροφάγωμα. Συνταγή της αποτυχίας, δηλαδή, με τους γάντζους, τα σχοινιά και κάποιο SUV ή pick up με κινητήρα εσωτερικής καύσης έτοιμο να διασώσει το «Κυβερνοφορτηγό», προσθέτοντας άλλη μια αμήχανη στιγμή στο off road χρονικό του. Κι όμως! Εδώ είχαμε ανατροπή δεδομένων.

Το Cybertruck όχι μόνο δεν κόλλησε στις λάσπες, αλλά βγήκε θριαμβευτικά από το νερόλακκο. Το καλύτερο; Ακριβώς μετά το Tesla, πήγε να περάσει ένα βελτιωμένο Toyota Tacoma. Προσπάθεια που στέφθηκε από αποτυχία, δίνοντας έξτρα πόντους περηφάνιας στο βασανισμένο κορμί του Cybertruck, το οποίο έβγαλε αυτό ένα άλλο όχημα από τη δύσκολη θέση. Έτσι, για αλλαγή.

Get it on Google Play Download on the App Store