Διαθέσιμο το νέο Subaru Forester (+τιμές)

Το νέο, 6ης γενιάς Forester ξεκινά τη διάθεση του και στην Ελλάδα, έχοντας μια κληρονομιά με πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκόσμια τα τελευταία 27 χρόνια, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1997. Το νέο Forester επανασχεδιάστηκε, παρέχει αυξημένες οδηγικές ικανότητες εντός και εκτός δρόμου, προσφέρει περισσότερη τεχνολογία και συνδυάζει την πάντα ενεργή συμμετρική τετρακίνηση της Subaru με μια βελτιστοποιημένη έκδοση του μοναδικού ήπια υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης e-Boxer.

Εξωτερικά και συγκεκριμένα στο μπροστινό μέρος μια οριζόντια γραμμή που ξεχωρίζει συνδέει τη μάσκα με τους προβολείς, δημιουργώντας μια πιο φαρδιά εμφάνιση. Η νέα σχεδίαση των φώτων δίνει μια πιο ευκρινή, πιο φρέσκια, πιο σύγχρονη εμφάνιση. Πίσω τα μοντέρνα φώτα ενώνονται με μια διακοσμητική λωρίδα και η υπερυψωμένη πόρτα εξασφαλίζει περισσότερο εσωτερικό χώρο. Το νέο Subaru Forester έχει μήκος 4.670 χλστ., πλάτος 1.830 χλστ., ύψος 1.730 χλστ. και μεταξόνιο 2.670 χλστ., ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 220 χλστ. Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο, εκλεπτυσμένο, με προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και με άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια. Μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 508 λίτρων (1.731 λτ. με πεσμένα τα πίσω καθίσματα).

Το νέο Subaru Forester τροφοδοτείται με ένα τετρακύλινδρο Boxer κινητήρα 2.0 λίτρων άμεσου ψεκασμού, απόδοσης 136 ίππων και 182 Nm ροπής. Ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 16,7 ίππων και 66 Nm, τοποθετημένο στο κιβώτιο ταχυτήτων CVT, για πιο ομαλή και άμεση επιτάχυνση και ροπή. Η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά μέσω του CVT κιβωτίου ταχυτήτων. Επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ., φτάνει τα 188 χλμ./ώρα τελικής, καταναλώνει σε μεικτή χρήση 8,1 λτ./100 χλμ. (εργοστασιακή τιμή) και εκπέμπει 183 γρ./χλμ. CO2.

Οι τιμές του νέου Subaru Forester ξεκινούν από τις 39.350 ευρώ στην αρχική έκδοση Free με τον εξής εξοπλισμό: 9 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, οθόνη πολυμέσων 11,6 ιντσών, ασύρματη φόρτιση κινητού, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.λπ. Το Adventure σκαρφαλώνει στις 52.950 ευρώ και το Premium στις 53.950 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store