Ποιο είναι το πιο «γυμνό» νέο αυτοκίνητο;

Όπως γνωρίζουν πολλοί και έχουν βιώσει, οι τιμές των νέων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, λόγω και του ότι βασικές, «γυμνές» εκδόσεις δεν υπάρχουν. Πλέον, ακόμα και ένα νέο μίνι αμάξι εφοδιάζεται από την αρχική του έκδοση με 6 αερόσακους, όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων, με οθόνη πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω κ.λπ. Στοιχεία που υπήρχαν παλαιότερα σε πολύ μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα και μοναδικό καινούργιο μοντέλο, το οποίο είναι απολύτως «σπαρτιάτικο», αφού δεν διαθέτει στη βασική του έκδοση ούτε καν το air condition!

Για αυτό έχει και τη χαμηλότερη τιμή της ελληνικής αγοράς. Πρόκειται για το πιο λιτό Mitsubishi Space Star Entry στις 14.900 ευρώ. Φθηνό για τα τωρινά δεδομένα, αλλά ακριβό αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω έστω μια 5ετία, πόσο δε μάλλον 10ετία. Τι περιλαμβάνει στάνταρ; 6 αερόσακους, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και ρυθμιζόμενο σε ύψος τιμόνι. Τι του λείπει; Το πολύ βασικό air condition όπως αναφέραμε παραπάνω, καθώς επίσης το ραδιόφωνο, ούτε ηχεία, μήτε κεντρικό κλείδωμα. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιος πελάτης που να του είναι αχρείαστα και να τα θεωρεί περιττά στοιχεία πολυτελείας, από την στιγμή που ψάχνει το φθηνότερο καινούργιο αυτοκίνητο.

Πληροφοριακά, το air condition, συν Radio CD/MP3, Bluetooth, θύρα USB, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι και πίσω φώτα LED διατίθεται στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Inform Plus, έναντι 16.770 ευρώ. Τιμή και πάλι χαμηλή για supermini αυτοκίνητο, μιας και σε αυτά τα χρήματα πωλούνται μίνι μοντέλα, αλλά με καλύτερο εξοπλισμό. Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Diamond Bonus Deals της Mitsubishi, η μηνιαία δόση για το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει στα 152,54 ευρώ για 60 μήνες, με προκαταβολή 8.325 ευρώ (το 50%) και επιτόκιο μόνο 2,9%. Το αμέσως πιο ακριβό Space Star Invite των 18.250 ευρώ ενσωματώνει επιπλέον αυτόματο φρενάρισμα, οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω και φιμέ πίσω κρύσταλλα.

Ανεξαρτήτως εξοπλισμού, το πολύ ευέλικτο και εύκολο στην οδήγηση και στους χειρισμούς Mitsubishi Space Star με το μήκος των 3.845 χλστ. κινείται από τον 3κύλινδρο 1.200άρη MIVEC με την απόδοση των 71 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και τη ροπή των 102 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 ταχυτήτων τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 14,1 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 167 χλμ./ώρα. Επίσης, σύμφωνα με τη Mitsubishi «καίει» σε μεικτές συνθήκες 5,0 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 113 γρ./χλμ. CO2, που σημαίνει ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά και μπορεί να μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Get it on Google Play Download on the App Store