Επίσημο: Στην παραγωγή το νέο Honda Prelude

Το γνωρίζαμε εδώ και μήνες, αλλά καλό είναι να έρχεται και η επίσημη επιβεβαίωση. Η Honda ανακοίνωσε πως το Prelude Concept θα μπει κανονικά στην παραγωγή, με προορισμό τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου – εννοείται περιλαμβανομένης της ευρωπαϊκής.

Οι Ιάπωνες παρουσίασαν ένα κατακόκκινο νέο Prelude, ακόμα σε μορφή πρωτοτύπου, δίπλα στην πρώτη γενιά του μοντέλου (από το 1972 μέχρι το 1982), εν όψει του Goodwood Festival of Speed. Για τα τεχνικά στοιχεία ακόμα τηρούν «σιγή ιχθύος», αλλά υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τι λένε για το Prelude MK6; Πρώτα και κυριότερα ότι κάτω από το καπό, θα βρίσκεται το υβριδικό σύνολο του Civic e:HEV. Ο συνδυασμός του 2.0λιτρου ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα παράγει 184 ίππους στο μικρομεσαίο χάτσμπακ, αλλά για χάρη του Prelude θα ανέβει πάνω από τα 200 άλογα, πιθανότατα στα 210.

Οι διαστάσεις θα το τοποθετήσουν ακριβώς απέναντι στα Toyota GR86 και Subaru BRZ, άσχετα που η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στον αντίθετο άξονα (πισωκίνητα εκείνα, μπροστοκίνητο το Prelude). Το μήκος αναμένεται στα 4.300 χλστ., το πλάτος στα 1.790 χλστ., το ύψος στα 1.300 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.575 χλστ., ενώ στόχος είναι και το βάρος να μείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (γύρω στα 1.300 κιλά). Αν οι αριθμοί «βγουν» στους Ιάπωνες, θα πρέπει να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 7,0 δλ. και τελική σεβαστά πάνω από τα 200 χλμ./ώρα. Για πίστα, πάντως, δεν θα είναι, όπως έχει ήδη δηλώσει ο αρχιμηχανικός της Honda. Πιθανότερη ημερομηνία λανσαρίσματος μάλλον τοποθετείται στις αρχές του 2025, ωστόσο δεν αποκλείεται και λίγο νωρίτερα (τέλη του ’24).

Get it on Google Play Download on the App Store