Ο πρόεδρος της Toyota πήρε τούμπα με GR Yaris (+video)

Οι επικεφαλής κολοσσών όπως η Toyota συνήθως χαρακτηρίζονται από το «ξύλινο» και γραφειοκρατικό ύφος, την έφεση στις δημόσιες σχέσεις και την εμμονή με τους αριθμούς. O Akio Toyoda  αναπόφευκτα πρέπει να ασχολείται με τα δυο τελευταία, λόγω θέσης, αλλά «γραφιά» σίγουρα δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις. Δηλωμένος και πιστοποιημένος petrolhead, αλλά αυτό ενέχει ορισμένους κινδύνους.

Ο είναι από τους πιο δραστήριους επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανίας, συμμετέχοντας ενεργά σε αγώνες και απολαμβάνοντας στην πράξη τα πιο «γευστικά» προϊόντα της εταιρίας του. Το GR Yaris συγκαταλέγεται αναμφίβολα στην κορυφή του μενού της Toyota, με τον Toyoda να μη χάνει την ευκαιρία για παιχνίδια στα πλαίσια προωθητικού event. Συγκεκριμένα τα προεόρτια των εγκαινίων του υπερσύγχρονου κέντρου εξέλιξης Shimoyama, που άνοιξε τις πύλες του λίγες ημέρες πριν. O Toyoda είχε μπει στις εγκαταστάσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να κάνει ένα δια ζώσης «τσεκ». Η χάραξη της πίστας εννοείται δεν εξαιρέθηκε, με τον 67χρονο Ιάπωνα να παίρνει το τιμόνι ενός αγωνιστικού GR Yaris, έχοντας στο πλευρό του τον 9 φορές πρωταθλητή Ιαπωνίας (και πατέρα του οδηγού της Gazoo Racing στο WRC, Takamoto) Norihito Katsuta.

Η οδήγηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου στο όριο, ακόμα κι όταν έχεις άνθρωπο να σου δίνει οδηγίες, είναι δύσκολη υπόθεση. Ο Toyoda (και ο Katsuta) το βίωσε από πρώτο χέρι, όταν «έκοψε» το τιμόνι περισσότερο σε μια δεξιά στροφή, χτύπησε με τον εμπρός εσωτερικό τροχό ένα ανάχωμα και έστειλε το GR Yaris να αναπαυθεί στην οροφή του. Κανένας τραυματισμός δεν σημειώθηκε, πέρα από την περηφάνεια του Toyoda και το αμάξωμα του Yaris. Η Toyota μάλιστα είχε στην προθήκη το τρακαρισμένο αυτοκίνητο, στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων, δείχνοντας έμπρακτα την εκπλήρωση του motto «drive, break, fix (οδηγούμε, χαλάμε, φτιάχνουμε)». Δείτε το drive και το break στο 10.20 του video.

Get it on Google Play Download on the App Store