TRD καλούδια για το νέο GR Yaris από την Toyota

Η Toyota Racing Development προικίζει με αξεσουάρ το νέο GR Yaris, τονώνοντας τόσο τη σχεδίαση όσο την αεροδυναμική και το στήσιμο του κορυφαίου hot hatch. Κυριότερα, όμως, το look.

Το μεγαλύτερο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα και οι ευμεγέθεις εισαγωγές του αέρα κάνουν ακόμα πιο άγριο το «μούτρο», την ώρα που το αεροδυναμικό πακέτο συμπληρώνουν οι πλαϊνές ποδιές και ο μεγαλύτερος διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα. Οι κόκκινες-μαύρες λωρίδες που διατρέχουν το προφίλ, ψηλά στην πόρτα, εμπλουτίζουν την αγωνιστική αύρα του GR Yaris. Οι νέες πολυάκτινες και δίχρωμου φινιρίσματος 18άρες ζάντες ολοκληρώνουν την αισθητική αναβάθμιση, ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως δεν βρίσκουμε αρκετά μεγαλύτερη αεροτομή.

 

Αυτό που σίγουρα βρίσκουμε είναι ανθρακονήματα στο εσωτερικό, συγκεκριμένα στο ταμπλό, τους αεραγωγούς και τις χειρολαβές, ενώ από carbon αποτελείται και το πλαίσιο της πίσω πινακίδας. Αλλαγές συναντάμε και στα μηχανικά μέρη, μέσω των νέων σταμπιλιζατέρ εμπρός-πίσω και των τακακιών υψηλής τριβής. Αντίθετα ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο παραμένει αμετάβλητος, στα 300 άλογα (το JDM, 280 το ευρωπαϊκό) και 370 Nm.

Μαζί με τα καλούδια της TRD, η Toyota ανακοίνωσε και τις πρώτες τιμές του νέου GR Yaris στην Ιαπωνία. Το κόστος αγοράς ξεκινά από τα 4,48 εκατ. γεν (λίγο πάνω από 27.300 ευρώ) για το χειροκίνητο και φτάνει μέχρι τα 4,98 εκατ. γεν (30.270 ευρώ), ενώ με το 8άρι αυτόματο ξεκινά από τα 4,83 εκατ. γεν (29.440 ευρώ) και φτάνει έως τα 5,33 εκατ. γεν (λίγο κάτω από 32.500 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store