Subaru Forester εκθέτει καθαρόαιμα off road (+video)

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά για την εμπορική κυριαρχία των SUV. Ούτε για την γνώμη των επικριτών τους, που ποσώς επηρεάζει τη δυναμική τους στην αγορά. Αξίζει, ωστόσο, να πούμε για τις επικρίσεις και να παρακολουθήσουμε το πώς ένα Subaru Forester τις «ταπώνει».

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza «γαζώνει» Lamborghini (+video)

Τα SUV κριτικάρονται για την έλλειψη εκτός δρόμου δυνατοτήτων και τις ψευδείς υποσχέσεις που αφήνει το παρουσιαστικό τους. «Μοιάζουν, κοστίζουν, καταναλώνουν και δεν θυμίζουν σε τίποτα τζιπ off road» είναι η μόνιμη επωδός για όσους τα αντιπαθούν. Κάπου εδώ, έρχεται το Forester.

Δείτε ακόμα: VW Touareg εκθέτει βελτιωμένο Land Rover Discovery! (+video)

Εμφανισιακά, μοιάζει με υπερυψωμένο station wagon. Μάλιστα, αυτό και το Legacy Outback ήταν από τα πρώτα μοντέλα του είδους που έκαναν επιτυχία, πολύ πριν γίνει μόδα η κατηγορία. Το φημισμένο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive ήταν παρόν, όπως και τα δυνατά μοτέρ, κυρίως με τη μορφή του 2.5 λτ. τούρμπο boxer των 224 ίππων. Το 2λιτρο ατμοσφαιρικό των 140 ίππων δεν στέκει τόσο ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, ούτε περνάει για εκτός δρόμου περιηγητής. Ειδικά όταν στο ίδιο τερέν «παίζουν» Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero και L200, τα περισσότερα εκ των οποίων βελτιωμένα.

Διαβάστε επίσης: Παλιό Toyota Hilux ταπεινώνει Range Rover (+video)

Ένας λασπωμένος λάκκος, όμως, αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για όλα. Όλα εκτός του Forester! Το ιαπωνικό SUV-οειδές, έχοντας μόνο ένα σετ χωμάτινα ελαστικά για σύμμαχο, πέρασε από το σημείο που καθήλωσε τους «επαγγελματίες» του είδους, αφήνοντάς τους έκπληκτους και κομμάτι ταπεινωμένους.

Get it on Google Play Download on the App Store