Νέος Κινέζος αγρότης Hilux και Ranger ψάχνει

Οι Κινέζοι δείχνουν ιδιαίτερη ζέση στα αγροτικά αυτοκίνητα, διαθέτοντας και παρουσιάζοντας διαρκώς νέα μοντέλα. Τελευταία (επικείμενη, για την ακρίβεια) προσθήκη αποτελεί το Chery KP11, που απαθανατίστηκε στις μακρινές Φιλιππίνες εν αναμονή διαφημιστικού σποτ.

Το KP11 θέλει τόσο πολύ να κοντράρει τα Toyota Hilux και Ford Ranger, ώστε το δείχνει με την πρώτη ματιά. Η μάσκα μπορεί να έχει ένα θεόρατο «Chery» πάνω της, αλλά δεν κρύβει ότι εμπνέεται από εκείνη τα Hilux. Τα φανάρια δεν μοιάζουν με κάποιου άλλου ανταγωνιστή, ωστόσο το χρώμα κάνει «μπαμ» ότι θέλει να μοιάσει στο Blue Lightning του Ranger Raptor. To ίδιο ισχύει για τον πίσω προφυλακτήρα με τα διπλά σκαλοπάτια, ενώ τα φανάρια φέρνουν αρκετά σε Isuzu D-Max. Ένα ποτ-πουρί από τους καλύτερους της κατηγορίας, με άλλα λόγια.

Από την καμπίνα δεν έχουμε εικόνα, όμως σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων, τουλάχιστον στις πλουσιότερες εκδόσεις – όπως επίσης δερμάτινες επενδύσεις, λειτουργίες συνδεσιμότητας και όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, που κάνουν τα σύγχρονα pick-up να μοιάζουν με SUV εσωτερικά.

Κάτω από την πλειάδα αξεσουάρ (και σκάλες, και σχάρα οροφής, και τέντες, και σκηνή, από όλα) και το καπό, κρύβεται ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2.4 λίτρων, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το KP11 θα προσφέρεται σε ακόμα δύο εκδοχές, αμφότερες plug-in υβριδικές (μία κανονική και μία που κινείται με τους ηλεκτροκινητήρες, έχοντας το θερμικό μοτέρ σε ρόλο range extender). Ντίζελ, αντίθετα, δεν εμφανίζεται πουθενά. Αμιγώς ηλεκτρικό, ούτε. Οπότε μόνο μέσω αμόλυβδης και συνδυασμού της με ρεύμα, θα καλυφθούν οι ανάγκες των αγοραστών.

Αναφορικά με αυτούς τώρα, η Chery σκοπεύει να λανσάρει το KP11 στις κυριότερες αγορές του κόσμου – πλην της βορειοαμερικανικής. Κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την Αυστραλία, τη Λατινική Αμερική και την Κίνα, θα το δούμε και στην Ευρώπη μέσα στο 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store