Το SUV «σιγουράντζα» με 18.990 ευρώ

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων εμπλουτίζεται και κατακλύζεται από νέα μοντέλα που προέρχονται από παραδοσιακούς κατασκευαστές, αλλά και από νεοαφιχθείσες εταιρείες. Οπότε ο ενδιαφερόμενος που δεν είναι και τόσο κατασταλαγμένος μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να μην ξέρει πού να καταλήξει. Ειδικά στα δημοφιλή SUV γίνεται μεγάλη μάχη, αφού πρόκειται για μια κατηγορία που φέτος έχει συγκεντρώσει στην Ελλάδα το 58% των ταξινομήσεων. Από το μεγάλο αυτό ποσοστό, τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα μικρά SUV με 31%!

Αναμφίβολα οι προτάσεις αγοράς στα B-SUV είναι στην πλειοψηφία τους αξιόλογες και καλύπτουν τις όποιες ανάγκες των πελατών. Όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι αρκετά, τότε οι επιλογές είναι περισσότερες. Αν όμως το budget είναι περιορισμένο και ο πελάτης θέλει τα λίγα λεφτά που έχει για να δαπανήσει να πιάσουν τόσο και να νιώθει μια σιγουριά, τότε μια αξιόπιστη λύση είναι το γνωστό, καταξιωμένο και επιτυχημένο Kia Stonic. Με 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης (ή 150.000 χλμ.), πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και τιμή από 18.990 ευρώ, το Kia Stonic αποτελεί μια ασφαλή επιλογή στα B-SUV με χαμηλό κόστος απόκτησης. Αν παράλληλα για τον όποιο λόγο χρειαστεί να πουληθεί, τότε το υπόλοιπο της εγγύησης μεταβιβάζεται στον επόμενο ιδιοκτήτη, ενώ ο αρχικός του κάτοχος βγαίνει κερδισμένος και από την πολύ καλή μεταπωλητική αξία του Stonic.

Στις 18.990 ευρώ πωλείται το αναβαθμισμένο Stonic Model Year 2025, εξοπλισμένο με όλα τα κομφόρ και τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας. Συγκεκριμένα το 1.2 MPi 79 PS GL Inmotion διαθέτει αυτόματη έκτακτη πέδηση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, πλοήγηση, Kia Connect με δυνατότητες ελέγχου λειτουργιών του οχήματος εξ αποστάσεως, 6 αερόσακους, οθόνη αφής 8 ιντσών με σύνδεση Android Auto ή Apple CarPlay, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition κ.λπ.

Το Kia Stonic με το νεανικού σχεδιασμού κόμπακτ αμάξωμα των 4.140 χλστ. μήκους, 1.760 χλστ. πλάτους, 1.500 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.580 χλστ. είναι πάρα πολύ εξυπηρετικό και στις αστικές διαδρομές. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς, ενώ η ελαφρώς αυξημένη απόσταση του από το έδαφος συγκριτικά με τα supermini εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα και πιο εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση. Επίσης, το αυτοκίνητο εμφανίζει σίγουρο πάτημα σε ρυθμούς αυτοκινητόδρομου ή σε δρόμους με στροφές, με τις αναρτήσεις του να παρέχουν και αρκετά καλή άνεση.

Η στιβαρή του κατασκευή Kia Stonic γίνεται αισθητή στην οδήγηση αλλά και σε επίπεδο συναρμογής του εσωτερικού με τα γεροδεμένα πλαστικά. Πρόσθετα ο οδηγός εξοικειώνεται γρήγορα με τις θέσεις και λειτουργίες των διαφόρων χειριστηρίων και μαθαίνει γρήγορα το απλού μενού του infotainment. Παρά τις μαζεμένες του εξωτερικές διαστάσεις, το Stonic είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερα ενήλικα άτομα ύψος των 1,8 μ. χωρίς παραχωρήσεις. Ικανοποιητικό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων με το αξιοποιήσιμο σχήμα και τα έως 1.155 λίτρα με πεσμένα τα πίσω καθίσματα.

Όσον αφορά τον «κλασικό», ατμοσφαιρικό, τετρακύλινδρο 16βάλβιδο κινητήρα των 1.197 κ.εκ. με την ισχύ των 79 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και τη ροπή των 113 Nm στις 4.200 σ.α.λ. συνδυάζεται με ένα κοντής κλιμάκωσης χειροκίνητο και εύχρηστο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Η πυκνή διάταξη των σχέσεων μετάδοσης ευνοεί ιδιαίτερα την ελαστικότητα και την απόκριση σε ταχύτητες πόλης, όπως αντίστοιχα και στον αυτοκινητόδρομο, όπου κρατά χωρίς πρόβλημα τις επιτρεπόμενες ταχύτητες. Σύμφωνα με την Kia επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ., φτάνει τα 165 χλμ./ώρα τελικής, καταναλώνει 5,8 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 135 γρ./χλμ. CO2 (86 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store