Νέο C-SUV VW Taos για άλλες πολιτείες (+video)

Εδώ έχουμε το Tiguan, αλλά στην Αμερική υπάρχει το Taos. Η VW παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του «Made in the USA» μικρομεσαίου SUV της, το οποίο αποκτά πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση εκτός και περισσότερη τεχνολογία εντός.

Το εμπρός μέρος αποκτά την καθιερωμένη ενιαία λωρίδα στα LED, πλαισιωμένη από γωνιώδη φωτιστικά σώματα και έναν προφυλακτήρα με ευμεγέθη εισαγωγή. Τα off road στοιχεία δεν λείπουν, όπως φανερώνουν τα προστατευτικά πλαστικά στο πλάι και οι ποδιές στους προφυλακτήρες, ενώ στην παλέτα των χρωμάτων βρίσκουμε 3 νέα χρώματα (Bright Moss Green των φωτογραφιών, Monterey Blue Pearl και Monument Gray) και στις ζάντες των 17, 18 ή 19 ιντσών νέα σχέδια. Διαστάσεις δεν αναφέρονται, όμως δεν θα απέχουν ιδιαίτερα από εκείνες του μοντέλου που αντικαθιστά (μήκος 4.465 χλστ., πλάτος 1.842 χλστ., ύψος 1.637 χλστ. και μεταξόνιο 2.690 χλστ).

Γνώριμα στοιχεία συναντώνται και στο εσωτερικό του, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε χειριστήρια. Το Taos διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών (από 6,5″ πριν) και όλα τα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό («ομπρέλα» IQ.Drive), όπως αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση τυφλού σημείου, ενεργό cruise control, ειδοποίηση οπίσθια διερχόμενης κυκλοφορίας και αυτόματα φώτα.

Για την κίνηση του Taos υπάρχει μόνο ένας βενζινοκινητήρας. Πρόκειται για τον 1.500άρη τετρακύλινδρο TSI με ισχύ 176 ίππων (+16 άλογα σε σχέση με πριν) και ροπή 249 Nm (αμετάβλητη), ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων σε όλες τις εκδόσεις (7άρι DSG μέχρι πρότινος το τετρακίνητο), προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές επιλογή μεταξύ κίνησης στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Τιμές δεν ανακοινώνονται προς το παρόν για καμία έκδοση, αλλά πιθανότατα το νέο Taos θα κοστίζει περισσότερο από τις 23.995 δολάρια (21.668 ευρώ), που άνοιγε τον τιμοκατάλογο το απερχόμενο.

Get it on Google Play Download on the App Store