Το «καραβίσιο» Fiat Topolino των 55.000 ευρώ

Την πιο ακριβή και ιδιαίτερη παραλλαγή του απέκτησε το Fiat Topolino, εμπνευσμένη από το τουριστικό θέρετρο Κάπρι και τα πολυτελή γιoτ, με μοναδικά σχεδιαστικά γνωρίσματα και το ανάλογο, υψηλότατο, αντίτιμο.

Το «καραβίσιο» Topolino ξεχωρίζει καταρχάς για το ριζικά ανασχεδιασμένο αμάξωμα, που ντύνεται στα γαλανόλευκα. Το μπροστινό μέρος δείχνει πιο μοντέρνο παρά ρετρό, με ανάγλυφο προφυλακτήρα και στρογγυλά LED που θυμίζουν το Fiat 500e. Το ίδιο ισχύει για τους δίσκους στους τροχούς, αλλά και την απουσία θυρών στο προφίλ. Πίσω εντείνονται οι πινελιές θαλαμηγού, με το ημιεκτεθειμένο πορτμπαγκάζ που διαθέτει δάπεδο καλυμμένο με ξύλο . Άλλες «δροσερές» λεπτομέρειες περιλαμβάνουν vintage LED, οροφή σε στυλ καμβά και ένα στρογγυλό στοιχείο που μοιάζει με υποδοχή ρεζέρβας.

Στο εσωτερικό συναντάμε ένα νέο ζευγάρι καθισμάτων, πάντα με έμπνευση από τα αντίστοιχα που έχουν οι θαλαμηγοί για τον καπετάνιο, με αφαιρούμενα προσκέφαλα που μπορούν να λειτουργήσουν ως μαξιλάρια παραλίας. Φυσικά οι επιλογές εξατομίκευσης είναι πρακτικά ανεξάντλητες, ώστε κάθε ένας από τους μόλις 10 αγοραστές να διαμορφώσει το δικό του, μοναδικό Topolino.

Η Carrozzeria Garavini αναλαμβάνει την κατασκευή, η οποία γίνεται αποκλειστικά στο χέρι. Διαδικασία που εκτινάσσει το κόστος, με τη μετατροπή να ξεκινά από τις 45.000 ευρώ – δίχως να περιλαμβάνονται φόροι και το Topolino – δότης. Συνολικά, δηλαδή, για να έρθει το Topolino στη μορφή που το βλέπουμε, απαιτούνται πάνω από 55.000 ευρώ προ φόρων! Κι αυτό, δίχως να υπάρχει η παραμικρή αλλαγή μηχανικά. Το πανάκριβο Topolino εφοδιάζεται με τον ίδιο  ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων, που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh, . Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45 χλμ./ώρα, την ώρα που η μέγιστη αυτονομία σε αστικό κύκλο φτάνει τα 75 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store